Bu haftaki Cuma hutbesinde Filistin halkı için dua edildi

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu hafta okunan, "vakıflar" konulu Cuma hutbesinde, siyonist işgalcilerin mazlum Filistin halkına reva gördüğü saldırılar kınandı.

14 Mayıs 2021 - 14:51
Diyanet İşleri Bakanlığı tarafından bu hafta Cuma hutbesinde "Vakıf: Şefkat ve Merhamet Medeniyeti" konulu hutbe okundu.

Vakıfların önemine vurgu yapılan hutbede, "Vakıflar, İslam’ın bütün varlık âlemine karşı şefkat ve merhametinin müesseseleşmiş halidir. İnsana emanet olarak verilen malın, bütün insanlığın hatta bütün canlıların hizmetine sunulmasıdır. Zayıf ve düşkünlerin elinden tutma, muhtaçların sıkıntısına kalıcı çözüm bulma çabasıdır. Nitekim Hazreti Ömer,  bir gün Peygamberimize gelerek, 'Yâ Resûlallah! Benim çok güzel bir hurma bahçem var. Bu bahçeyi bağışlamak istiyorum.” deyince, Allah Resûlü, ona 'Aslını vakfet, mahsulünü de sadaka olarak dağıt.' tavsiyesinde bulunmuştur.



Hutbede ise siyonist işgal rejimin, mazlum Filistin halkına yaptığı zulüm ve katliamlara dikkat çekilerek, "Hak ve hukuk tanımayan, insaf ve vicdandan yoksun zalimler, Filistin’deki kardeşlerimizin topraklarını işgal etmeye, çocuk, yaşlı, kadın demeden canice saldırmaya devam ediyor." denildi.



Cuma hutbesinin sonunda ise Mescid-i Aksa'nın özgürlüğe kavuşması için şu ifadelerle dua edildi:" Geliniz, duaların kabul edildiği bu icabet vaktinde ellerimizi açıp Rabbimize yalvaralım: Ya Rab! Sen kimsesizlerin sahibi, mazlumların sığınağısın, bizlere rahmetinle muamele eyle. Sen bizim Mevla’mızsın, zalimlere karşı bize yardım eyle. Şu mübarek günler hürmetine, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’yı ve Peygamberler şehri Kudüs'ü zalimlerin işgalinden kurtar Allah’ım! Ya Rabbi! Miracın basamağı Mescid-i Aksâ’yı korumayı, bu uğurda mücadele etmeyi yeryüzündeki bütün Müslümanlara ve bizlere nasip eyle. Allah’ım! Evlerinden yurtlarından kovulan, öz vatanlarında garip kalan mazlum bütün Müslümanlara kurtuluş nasip eyle.Mazlumların umudu, gariplerin yurdu cennet vatanımızı ve aziz milletimizi her türlü tehlikeden koru Allah’ım!" dedi. (İLKHA)

 
Bu haber 718 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü