Siverek'te yarın (Cumartesi) kurulacak semt pazarları belirlendi

Şanlıurfa Valiliği koordinesinde, kaymakamlıklar, belediyeler ve semt pazarcıları esnaf temsilcilerinin katılımıyla 15 Mayıs 2021 kurulacak pazar yerleri açıklandı.

Siverek'te yarın  (Cumartesi) kurulacak semt pazarları belirlendi
14 Mayıs 2021 - 11:35
Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar doğrultusunda 29 Nisan-17 Mayıs 2021 tarihleri arasında uygulanmaya başlanan "tam kapanma" tedbirleriyle, sokağa çıkma kısıtlaması sırasında temel gıda, ilaç ve temizlik ürünlerinin satıldığı yerler ile üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirleri muafiyet kapsamında tutulmuştu.

Gelinen aşamada ürün arzında yaşanan artış, ürünlerin saklama zorluğu ve raf ömürlerindeki kısalık nedeniyle yaş sebze/meyve gibi ürünlerin zayi olmasının önlenmesi amacıyla, 15 Mayıs 2021 Cumartesi günü 10.00 ve 17.00 saatleri arasında sadece yaş sebze/meyve ile fide satışı yapan pazar yerlerinin açık olmasına ve vatandaşların ihtiyaçlarını temin amacıyla ikametlerine en yakın pazar yerine gidip gelebilmelerine izin verilmişti.

"Siverek'te 2 mahallede pazar kurulacak"

Şanlıurfa Valiliğinden yapılan açıklamada Siverek'te 2 mahallede semt pazarı kurulacak.

Güney Mahallesi 9.Sokak (Perşembe pazarı)
Dicle mahallesi 13. Sokak (Çarşamba pazarı)


Tam kapanma dönemi içerisinde 15 Mayıs 2021 günü Şanlıurfa’da açık olacak pazar yerlerine ilişkin, şu tedbirler alınacak.

Cumartesi günü 10.00-17.00 saatleri arasında kurulacak pazarlarda sadece yaş sebze/meyve ile fide satışının yapılmasına (özellikle köylülerimizin ürünleri olmak üzere), temizlik ürünleri, giyim, züccaciye, oyuncak, süs eşyası, çanta vb. ürünlerin satışına izin verilmeyecek.

Pazar yerlerinde oluşabilecek yoğunluk göz önünde tutularak belediyeler tarafından gerekli tedbirlerin alınacak, bu amaçla mevcut pazar yerlerinin genişletilecek ve/veya ilave pazar alanlarının oluşturulacak.

Pazar yerlerine kontrollü giriş/çıkışları sağlamak için belirlenen noktalar haricinde diğer tüm alanlar demir bariyer ve benzeri araç-gereç ile kapatılarak kontrolsüz giriş/çıkışlar engellenecek.

Pazar yerlerinde, Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde belirtildiği üzere sergi ve tezgâhlar arasında en az 3 metre olacak şekilde mesafe bırakılacak.

Her bir pazar yerinde gerekli kontrolleri yapmak için başta zabıta olmak üzere yeterli sayıda personel görevlendirilecek, görevlendirilen personel tarafından pazaryerlerinin içerisinde yoğunluk oluşmaması için gerekli tedbirlerin alınacak, bu kapsamda içerdeki yoğunluk azaltılana kadar yeni müşteri girişine geçici olarak izin verilmeyecek.

Pazar yerlerinde ambalajsız satılan yaş sebze ve meyvelerin tüketicilerce temas edilmeden, doğrudan pazarcı esnafı tarafından hijyen koşullarına dikkat edilerek poşetlenecek ve satışı yapılacak.

İlgili mahalli idare birimlerince pazaryerlerinde çöp toplama, hijyen ve dezenfeksiyon hususunda gerekli tedbirlerin alınacak.

Pazar yerlerinde satış yapacak pazarcılar, ilgili meslek odası tarafından düzenlenen “mesleki faaliyet belgesi” ile “ticari araç görevlendirme belgesini” ibraz etmek ve güzergâhla sınırlı kalmak kaydıyla Cumartesi günleri sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacak.

Pazar yerlerine yönelik her türlü tedbir; Vali / Kaymakamlar ile belediye başkanları ve meslek odası temsilcilerinin katılımıyla planlanacak, uygulanması sahada bizzat takip edilecek.

Başta zabıta görevlileri ve kolluk kuvvetleri olmak üzere denetim ekiplerince bu hususa ilişkin gerekli kontrol faaliyetleri eksiksiz yerine getirilecek.

www.siverekgenclik.com

 
Bu haber 3343 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek