Çakmak: "Tarihimize sahip çıkıyor, gelecek kuşaklara aktarıyoruz"

Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, yürütülen sokak sağlıklaştırma çalışmalarını inceleyerek tarihi gelecek nesillere aktardıklarını söyledi

Çakmak: "Tarihimize sahip çıkıyor, gelecek kuşaklara aktarıyoruz"
23 Ağustos 2022 - 10:15
.
Kentin tarihine ışık tutacak restorasyon ve çevre düzenlemelerine önem veren Siverek Belediyesi, tarihi sokakların gelecek nesillere ulaştırılması amacıyla başlattığı çalışmalar sürüyor.

Bu kapsamda Plan ve Proje Müdürlüğünce hazırlanan projenin onaylanmasının ardından Fen İşleri Müdürlüğünce Hasan Çelebi Mahallesi’nde yürütülen sokak sağlıklaştırma çalışmalarında sona gelindi.

Tarihi evlerin dış cephelerinin aslına uygun olarak restore edildiği sokakları gezen Çakmak, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Hasan Çelebi mahallesi sakinleri ve muhtarla bir araya gelen Belediye Başkanı Çakmak, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kentin hafızası niteliğindeki tarihe sahip çıktıklarını dile getiren Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, gelecek nesillere aktardıklarını söyledi.
-“Sokak sağlıklaştırma ve mimari restorasyonu önemsiyoruz”
Sokak sağlıklaştırma projesiyle tarihi aslına uygun restore ettiklerini aktaran Çakmak, “Bugün çalışma yapılan bölgede incelemelerde bulunduk. Çalışmaları takip eden arkadaşlarımız yapılan bütün çalışmalar hakkında bizi bilgilendirdi. Mahalle sakinlerimiz ve muhtarımızla bir araya geldik ki yürütülen çalışmalardan duydukları memnuniyeti görünce bizlerde mutlu olduk.” dedi.

-“Tarihimizi gün yüzüne çıkardık”

Tarihin gün yüzüne çıkarılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Ayşe Çakmak, “Sokak sağlıklaştırma ve mimari restorasyon Hasan Çelebi mahallemize çok yakıştı. Özellikle bazalt taşından yapılmış olan evlerimizin tekrardan ilk haline dönüştürülmesi tarihimizin gelecek nesillere aktarılması açısından çok önemli ve bizlerde çok memnun olduk. Aynı zamanda restorasyon çalışması yapılan 7 evimizde incelemelerde bulunduk. Emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyor, memleketimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.
Bu haber 833 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı