CHP'li Sezgin Tanrıkulu eleştirilere cevap verdi

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Twitter'da Sivereklilerinden özür dile çağrısına, "Siverek'in fahri hemşehrisiyim" diyerek cevap verdi.

CHP'li Sezgin Tanrıkulu eleştirilere cevap verdi
18 Nisan 2020 - 22:46

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun, Anayasa Mahkemesi'nin sosyal medya paylaşımları ile ilgili olarak aldığı kararı değerlendirirken “Tırşık’ın doğum yeri Siverek’tir” ifadesini kullanmasına Siverekliler tepki göstermişti.

Twitter'da #SiverektenÖzürdileTanrıkulu etiketi ile paylaşım yapan Siverekliler, Tanrıkulu'nun Sivereklilerden özür dilemesini istedi.

Twitter'da yeni bir paylaşım yapan Tanrıkulu, özür dilemek yerine, ifadelerine tepki gösterenleri Ak Parti ve ortakları olarak niteledi. Kendisini Siverek'in fahri hemşehrisi olarak adlandırılan Tanrıkulu, Siverek'in il yapılması ile ilgili TBMM'ye sunduğu kanun teklifini delil gösterdi.

Tanrıkulu paylaşımında, "Siverek paylaşımıma alınganlık gösterenlerin profilleri kimliklerini ele veriyor. Siverek'in fahri hemşehrisiyim. Parlamentodaki ilk günümden beri Siverek'in sorunları ve il olması için kanun teklifleri veren benim. Gündeme almayansa Akparti ve ortakları. ifadelerini kullandı.   

Tanrıkulu'nun, TBMM'ye sunduğu soru önergesi"

Hatırlanacağı üzere CHP'li Tanrıkulu, Anayasa Mahkemesi'nin sosyal medya paylaşımları ile ilgili kararını eleştirirken Siverek ile ilgili olarak,  “Siverekliler müjde! Tırşık’ın tanımı ve tarifi Anayasa Mahkemesi Kararı’na girdi. AYM kararına katkı; Tırşık’ın doğum yeri Siverek’tir. Ağa etli güveç yer, etrafındaki yalakalar da etsiz olanı yer. Buna Tırşık denir. Etrafında ki yalakalara da Tırşıkçı denir. Okumanızı öneririm.” demişti.

www.siverekgenclik.com 


Bu haber 3399 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü