ÇİFTÇİ DESTEKLEMELERİ NE ZAMAN ÖDENECEK ?

Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, verilecek olan 2 milyar lira destek ile birlikte çiftçinin refaha kavuşacağını söyledi.

ÇİFTÇİ DESTEKLEMELERİ NE ZAMAN ÖDENECEK ?
27 Şubat 2015 - 11:23

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Tarım Bilgi Sistemleri toplantısında yaptığı konuşmada; çiftçiye 2 milyar destekleme verileceğinin müjdesini vermesinin ardından açıklama yapan Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, çiftçinin bu destekleme ile birlikte refaha kavuşacağını söyledi.

Üretim girdi maaliyetlerinin yüksek olduğunu da kaydeden Başkan Kaya; "Bu yıl dünya genelinde pamuk fiyatlarında düşüş yaşandı ve üreticilerimiz bu nedenle kazanç sağlayamadı. Dünyadaki tarım üretimi ile rekabet edebilmemiz için tarım ürünlerinin desteklenmesi şarttır. Hükümetimiz tarafından tarımla ilgili yapılan çalışmaların çiftçilerimize olumlu yansıyacağına inanıyorum.” diye konuştu.

Şubat ayı sonunda, 28 Şubat günü mazot, gübre yem desteği bağlamından 2 milyar TL’nin çiftçiye ödeneceğini de hatırlatan Başkan Kaya, GAP’ın tahıl ambarı olarak nitelendirilen Şanlıurfa’daki çiftçilerin bu yıl oldukça zarar ettiğini ve verilecek destekle birlikte üreticilerin yüzünün güleceğini söyledi.

Haber Merkezi


Bu haber 3738 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü