Coşkun: 2 milyar Müslüman ayağa kalkmalıdır

Memur-Sen İl Temsilcisi Ve Eğitim Bir-Sen İl Başkanı İbrahim Coşkun, siyonist işgalcilerin yaptığı katliamları kınayarak, Filistin halkının yanında olduklarını deklare etti.

Coşkun: 2 milyar Müslüman ayağa kalkmalıdır
18 Ekim 2023 - 14:45
İşgalci Siyonistler, dün gece binlerce kişinin içerisinde bulunduğu el-Ehli Arab - Babtits Hastanesini bombaladı. Saldırıda bine yakın Müslüman şehit oldu.

Saldırı sonrası yazılı basın açıklaması yayımlayan Memur-Sen İl Temsilcisi Ve Eğitim Bir-Sen İl Başkanı İbrahim Coşkun, "11 gündür tarihinin en büyük yıkım ve soykırımlarından birine şahit oluyoruz. Gazze'de gözlerimizin önünde katliamlar yapılıyor. Bebeklerin, çocukların parçalanmış bedenleri yüreğimizi yakıyor. Bütün dünya 11 gündür siyonist israilin hukuk tanımaz ve had bilmez zulmüne karşı sessiz kalıyor. Bu sessizlik artık katil israile ikrar mahiyetinde bir desteğe dönüşüyor ve gün geçtikçe zulmünün şiddetini arttırmasına neden oluyor." şeklinde ifade etti.

"Dünya İsrail ve destekçilerinin kirli yüzünü bir kez daha bütün çıplağıyla gördü"

ABD’nin başını çektiği israil destekçisi Batılı ülkelerin vahşet karşısında da ikircikli açıklamalarına değinen Coşkun, "Batılı ülkeler, siyonistleri kınamaktan imtina etmiş, saldırının faili hakkında saptırıcı açıklamalar yapmıştır. Üstelik ABD, soykırımda kullanılan silahları İsrail’e göndermeye devam edeceklerini utanmazcabeyan etmiştir. Soykırımcı devlet kendisine verilen şartsız ve kayıtsız desteği fırsata dönüştürmüş vedün gece bütün dünyanındehşet verici bir öfkeyle izlediği hastane saldırısını hem de açıkça bir katliam amaçlayarak en yıkıcıfüzelerle gerçekleştirmiştir.

Yalan haberlerle, dezenformasyonla, algı operasyonlarıyla direnişi karalayan ve soykırımı meşrulaştırmaya çalışanlar dün akşamdan beri şaşırmış durumdalar. Artık hakikati nasıl örteceklerini bilemiyorlar. Yaşanan vahşetin farkında oldukları için ve bunu dünya kamuoyuna izah edemeyeceklerini bildikleri için inkâr ediyorlar. Oysa dün akşam bütün dünya İsrail ve destekçilerinin kirli yüzünü bir kez daha bütün çıplağıyla gördü."

"Filistin bu şok edici katliamları 75 yıldır yaşamaktadır"

Basın açıklamasına dünya ülkelerine seslenen Coşkun, "Bu soykırımın ortağı Akdeniz’e gemilerini gönderen ABD’dir, İngiltere’dir.  BM Güvenlik Konseyinde katliama arka çıkan, ülkesinde Filistin’e destek eylemlerini yasaklayan Fransa’dır. Hala İsrail’in kendini savunma hakkı vardır diyen Almanya’dır. İsrail’e destek açıklaması yapan bütün AB ülkeleridir. Türkiye’yi israile destek vermeye ve tarafını seçemeye çağırarak tehdit eden Avrupa Parlamentosudur. Bu vahşet Filistin halkı için yeni bir şey değil. İnsanlığın yalnız bıraktığı Filistin bu şok edici katliamları 75 yıldır yaşamaktadır. Aslında sadece bugün değil 75 yıldır bitmeyen bir katliam yaşanıyor. Mescid-i Aksa’nın mahremiyeti 1948’den beri çiğneniyor.

Barış şehri olan Kudüs 75 yıldır mahzun. Yerleşimci çeteler her gün Filistinlilerin evlerini ve mallarını gasp ediyor. 16 yıldır boykot altındaki Gazze’de 2 buçuk milyon insan zindan hayatı yaşıyor." dedi.

"Vahşetin sorumluları acilen adalet önünde hesap vermelidir"

Saldırıda sivillerin yaşam hakkının hiçe sayıldığını vurgulayan Coşkun, "Siyonizm’i şımartan, kendileri de soykırım ve kan üzerine kurulu olan Batılı devletler, zalimi mazlum, mazlumu da zalim göstermek için canhıraş bir şekilde ellerinden geleni yapıyor... İsrail'in bu vahşi saldırıları, uluslararası hukuku ve insan haklarını açık bir şekilde ihlal etmektedir. Sivil halkın yaşam hakkı, güvenliği her zaman ki gibi hiçe sayılmaktadır. Bu barbarca saldırılar, Soykırımcı İsrail’in hadsizliğini ve hukuksuzluğunu bir kez daha ortaya koymaktadır. Gazze başta olmak üzere bütün Filistin yıllardır insani krizin pençesinde olan bir ülkedir. İsrail'in bu saldırıları, bölgedeki acıyı, yıkımı ve çaresizliği daha da artırmaktadır. Kadınlar, çocuklar ve yaşlılar dâhil olmak üzere; masum sivillerin ölümüne neden olan bu vahşetin sorumluları acilen adalet önünde hesap vermelidir." ifadelerini kullandı.

"Filistin’in kendisini bu işgalci ve soykırımcı İsrail’e karşı savunması meşrudur ve desteklenmelidir"

Bütün dünyanın Filistin'de yaşanan katliama sessiz kaldığının altını çizen Coşkun, "Onlar istiyorlar ki Filistin halkı; katliama uğrasa da sussun. Sürülse de itiraz etmesin. Yok, edilirken direnmesin. Kutsalları çiğnenirken, hastaneleri, okulları, camileri bombalanırken kaderlerine razı olsunlar. Onlar için Mazlum Filistinli makul Filistinlidir! Direnen Filistinli ise teröristtir! Taş da atsa terörist, slogan da atsa. Oysa buradan bir kez daha ifade ediyoruz; Filistin'in kendisini bu işgalci ve soykırımcı İsrail’e karşı savunması meşrudur ve desteklenmelidir. Filistin direnişini selamlıyoruz." şeklinde konuştu.

"Başkenti Kudüs olan bağımsız birleşik Filistin devleti kurulmalıdır"

Birleşmiş Milletler, AB, İslam İşbirliği Teşkilatı ve bütün İslam ülkelerine seslenen Coşkun, "Birleşmiş Milletler, İsrail’e yönelik aldığı kararları uygulamalıdır. Bebek katili siyonistler Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde yargılanmalıdır. Uluslararası toplum ve İslam ülkeleri uyku modundan çıkmalıdır. Filistin devletinin kendisini savunabilmesi için askeri yardımlar yapılmalıdır. İsrail’le bütün diplomatik ilişkiler kesilmelidir. İşgal bitmeli, başkenti Kudüs olan bağımsız birleşik Filistin devleti kurulmalıdır. 2 milyar Müslüman ayağa kalkmalıdır. Açık ve net söylüyoruz. Bıçak kemiğe dayanmış, sabır taşı çatlamıştır. Siyonist israil döktüğü kanda boğulmalıdır, boğulacaktır. Ama bugün ama yarın! Fethi Mübin yakındır inşallah. Allah’ın izniyle Filistin'in özgürlüğü artık sadece zaman meselesidir. Gün kardeşlerimizle dayanışma günüdür. Gün meydanları doldurma, Filistinli kardeşlerimizin sesi olma günüdür." dedi.

"Yaşasın Kudüs, Yaşasın Filistin Direnişi"

Kardeş Filistin halkının işgale karşı direnişini selamladıklarını belirten Coşkun, "Dünyanın farklı ülkelerinde Filistin'e destek veren milyonları israilin vahşetine karşı tepki göstermeye ve dayanışmaya davet ediyoruz. Mazlum kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha haykırıyor, Şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza şifa diliyoruz. 'La galibe illallah' diyerek, Yaşasın Kudüs, Yaşasın Filistin Direnişi! Yaşasın Başkenti Kudüs olan Bağımsız Filistin Devleti, Kahrolsun soykırımcı Emperyalizm! Kahrolsun siyonist terör devleti!" ifadelerini kullandı.


 
Bu haber 330 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti