Siverek'te çölyak hastalarına glutensiz gıda desteği sürüyor

Siverek Belediyesi, ilçedeki 215 çölyak hastasına glutensiz gıda ve ürün temin ederek destek vermeyi sürdürüyor.

Siverek'te çölyak hastalarına glutensiz gıda desteği sürüyor
18 Ekim 2023 - 15:16

Sosyal İşler Müdürlüğü, Başkan Ayşe Çakmak'ın çölyak hastalarına gıda temininde devamlılık sağlanması talimatıyla çalışmalarına devam ediyor.

Belirli periyotlarla kent genelinde 215 çölyak hastasına gıda temin eden ekipler, paketlerin içeriğini ise arttırdı.
Özellikle çocukların vazgeçilmezi ürün sayısında artışa giden Sosyal İşler Müdürlüğü, hastaların taleplerini karşılamaya devam ediyor.

Bahçelievler Mahallesi'nde gıda desteği dağıtımına katılan Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, hasta ve hasta yakınlarıyla bir araya geldi.

Hasta yakınlarının taleplerini de dinleyen Çakmak, "Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüzün yürüttüğü bu güzel çalışmanın her 3 ayda bir düzenli olarak yürütüldüğünü söylemem gerekiyor. Tüm Siverekli hemşerilerimizin de bu noktada faydalanabileceği istedikleri zaman alabilecekleri bir durumdayız. Gıda paketlerimizi asla tüketmiyoruz ve devamlılığını sağlamak için de her zaman bünyemizde barındırıyoruz." dedi.

İlçede yapılan belirlemelere göre 215 çölyak hastasının olduğunu aktaran Çakmak, şunları söyledi:
"Yaklaşık 215 tane glutensiz beslenen vatandaşımıza ve kardeşimize bu paketleri ulaştırdık. Glutensiz beslenen hastalarımızın aslında hasta demek ne kadar doğru bilemiyorum ama ben onlara hasta değil de sağlıklı ve glutensiz beslenen bireyler diyorum. Paketlerimizi rahatlıkla tüketebilecekleri makarnasından ununa, ekmeğinden köftelik bulguruna kadar puding ve çikolatasına kadar geniş bir yelpazede tuttuk. Özellikle çocuklarımızın özlemle yemek istediği diyet yaparken çok ihtiyaç duydukları ürünleri olduğu bir paket oluşturduk. Bu paketlerimizi de şimdi vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. Bu hastalarımızın diyet yaparken de sağlıklı beslenme şartlarını uygulayarak daha sağlıklı bir ömür yaşayacaklarını umut ediyoruz. Bu durumda olan tüm vatandaşlarımıza sağlıklı bir yaşam diliyorum."

Glutensiz gıda desteği için duydukları memnuniyeti dile getiren hasta ve hasta yakınları, Çakmak'a teşekkür etti.

 
Bu haber 198 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şanlıurfa'da bir evde yaralı kızıl şahin ele geçirildi
Şanlıurfa'da bir evde yaralı kızıl şahin ele geçirildi
Harran Üniversitesi'nden Yapay Zekâya adım
Harran Üniversitesi'nden Yapay Zekâya adım