Coşkun'dan Siverek'te öğretmenlere yönelik tavra tepki

Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, Siverek'te seçim ile ilgili düzenlenen bir toplantıda ilçe seçim kurulu görevlilerinin öğretmelere yönelik yakışıksız tavrını eleştirdi.

Coşkun'dan Siverek'te öğretmenlere yönelik tavra tepki
16 Mart 2024 - 11:34
31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri için Sandık Kurulu Üyeleri Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.

Siverek Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve yüzlerce öğretmenin katıldığı toplantıda Siverek İlçe Seçim Kurulu görevlileri, hâkime hanım huzurunda seçimde dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili bilgilendirme bulundu.

Öğretmenlerin iddiasına göre, kendini tanıtmadan sunuma başlayan ilçe seçim kurulu görevlisi hazırlamış olduğu uzun videoyu salondaki öğretmenlere izletti. Görevli daha sonra videoyu durdurarak, 'Sorunuz var mı?' diyerek salondakilere seslendi. Salondaki öğretmenlerin sessiz kalması üzerine yeniden videoyu izlettiren görevli yeniden videoyu durdurarak, 'Sorunuz var mı?' diye salondakilere seslendi. Salondaki öğretmenlerin sessiz kalması üzerine görevli haddini aşan bazı yakışıksız sözler kullandı.

Görevlinin kendilerine karşı tavrına tepki gösteren bazı öğretmenler salonu terk etmek istedi. Bunun üzerine Hâkime Hanım, salondan çıkan öğretmenlerin isimlerinin alınmasını istediği iddia edildi.
Yaşanan toplantı sonrasında öğretmenlere yönelik üslup ve tavırların yakışıksız olduğunu belirten Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

"Öğretmenlere yönelik hakaretleri kabul etmemiz mümkün değildir"

Coşkun, "Siverek ilçemizde sandık kurullarında görevli memurlarımıza yönelik verilen eğitimdeki kastı aşan, hakaretler ve seviyesiz ifadeleri kabul etmemiz mümkün değil. Ülke genelinde büyük bir olgunlukla devam eden seçim sürecine Siverek’te gölge düşürmeye çalışmak ve sandık kurulu gibi önemli bir görevle ilgili 'Videoyu izleyin, sonra bizi arayıp aptal aptal sorular sormayın.' gibi bir cümle kurmak kimsenin haddi değildir.

Konuyu etraflıca araştırıp, TBMM Başkan Vekili Sayın Bekir Bozdağ Bakanımız ile Sayın Valimiz başta olmak üzere tüm yetkili mercilerle görüştük. Adalet Sarayları hepimize adalet dağıtmak üzere teşkilatlanan kurumlardır. Öğretmenlerimize/memurlarımıza 'Ali kıran baş kesen' edasıyla hakaret edilecek yerler değildir. Siverek Kaymakamlığı tarafından acilen ilgililerle ilgili soruşturma açılmasını bekliyoruz. Eli öpülesi öğretmenlerin ellerinde yetişen yetkililerin 'Sürekli gelip kapımda yalvarıyorsunuz.' şeklinde seviyesiz cümleler sarf etmesi ancak akıl tutulmasıyla tarif edilebilir." dedi.

"Öğretmene ve eğitim çalışanlarımıza saygı, öğretmenliğe itibar istiyoruz"

Eğitim-İş Sendikası Şanlıurfa Şube Başkanı Sedat Kayaokay ise konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, " Siverek ilçemizde seçim kurulu yöneticileri tarafından seçimde görev alacak öğretmenler ile yapılan toplantıda eğitim çalışanlarımıza ve öğretmenlerimize karşı kullanılan tehdit dili kabul edilemez. Ne Öğretmenlerimiz ne de eğitim çalışanları bunu hak ediyor! Öğretmene ve eğitim çalışanlarımıza saygı, öğretmenliğe itibar istiyoruz. Ne kadar ciddi olduğumuzu hukuk önünde göstereceğiz ve kamuoyuyla paylaşacağız. Eğitim-İş olarak konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz." dedi. 

GAPGündemi


 
Bu haber 819 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti