Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sağlık Bakanlığımız tedbirleri artırma durumunda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Coronavirus salgınıyla ilgili "Halkımız kurallara uymadı. Şimdi işi sıkmak zorundayız. Bilim Kurulumuz, Sağlık Bakanlığımız tedbirleri artırma durumunda" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sağlık Bakanlığımız tedbirleri artırma durumunda
18 Eylül 2020 - 12:19

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar'daki Hz. Ali Camisi'nde kıldığı cuma namazının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.


Erdoğan'ın gündeminde Covid-19 vaka sayısındaki artış, Sarrac'ın istifası iddiası, Yunanistan ile gerilim ve Mısır ile istihbari görüşmeler vardı.


Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Coronavirus önlemleri ile ilgili, "Halkımız kurallara uymadı. Şimdi işi sıkmak zorundayız. Bilim Kurulumuz, Sağlık Bakanlığımız tedbirleri artırma durumunda. Bunu yapmak zorundayız. Bunlar zevkimizden olan şeyler değil. Halkımıza olan duyarlılığımızdandır. Halkımızın sıkıntı yaşamaması içindir. Bir olumlu dönüş bazı illerde başladı." dedi.


Aşı çalışmaları ile ilgili de Erdoğan, "Yılbaşından sonra bazı olumlu sinyaller alacağımızı görüyoruz." şeklinde konuştu.


Darbeci Hafter eninde sonunda kaybedeceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Geçen hafta Sayın Serrac ile bir kabulüm olmuştu. Ardından böyle bir gelişme bizler için üzüntü verici. Libya gibi bir yerde Trablus'ta bir ara çok olumsuz gelişmeler oldu. Bizim oraya müdahalemizle Sayın Serrac ve ekibi darbeci Hafter'in işgalinden kurtulma duruma geldi. Darbeci Hafter her geçen gün kayba gidiyor. Eninde sonunda darbeci Hafter kaybedecek. Fakan Sayın Serrac'ın kendilerine bazı haberler ulaştırdık. Heyetlerimizin Libya Milli Mutabakat Hükümeti ile görüşmeleri olabilir. Bu işi olması gereken istikamete dönüştürürüz." ifadelerini kulandı.


"Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile görüşme konusunda sıkıntımız yok." diyen Erdoğan, "Neyi görüşeceğiz, hangi çerçevede görüşeceğiz, aslolan budur." ifadesini kullandı.


Bakım çalışması bittikten sonra Oruç Reis'in tekrar görevine döneceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Oruç Reis'i bakım için limana çektiysek bunun da bir anlamı var." dedi.


Mısır ile istihbari görüşmeleri de değerlendiren Erdoğan, "Mısır ile istihbari görüşmelerin yapılması farklıdır, yaparız. Hiçbir açıdan engel yoktur ama Yunanistan ile yaptığı anlaşma bizi üzmüştür." şeklinde konuştu. (İLKHA)


Bu haber 3820 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü