DEVA Partisi Siverek'teki sorunlara dikkat çekti

DEVA Partisi Siverek Yönetim Kurulu Üyesi ve İlçe Sekreteri Serdar Ağırağaç, ilçedeki su kesintileri ve yol sorunu i ilgili açıklama yaptı.

DEVA Partisi Siverek'teki sorunlara dikkat çekti
22 Haziran 2021 - 12:30

Tarımsal bir bölgede su kesintilerinin halkı mağdur ettiğine dikkat çeken Ağırağaç, "Yıl 2021 Siverek Halkı AKP iktidarı döneminde çektiği ekonomik, hukuksal ve sosyal problemler dışında birde su ve yol problemi yaşamaktadır. Sanırsınız ki memleket olarak taş devrinde yaşıyoruz. Tarımsal bir bölgede olan Siverek su problemi çekiyor, kuyular mahalle sakinlerine yetmiyor yeni sondaj çalışmalarının yapıldığı söyleniyor olsa da bir memlekette günler süren su kesintilerin yapılması halkı mağdur etmektedir. Çalışmaların yapıldığı zamanlarda su kesintilerinin yapılacağı saatler Belediye tarafından kent sakinlerine bildirilip gereken tedbirlerinin alınmasını sağlamalıdır. Çalışmaların sürdüğü zaman zarflarında istisnasız günün belirli saatlerinde mahalle sakinlerine su verilmelidir ki insanlar mağduriyetlerini bir nebzede olsa giderebilmeli. " ifadelerini kullandı.

Ağırağaç, su kesintileri ile ilgili açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü:

"Belediyelerde beyaz masa olarak faaliyet gösteren ve kent sakinlerinin telefon üzerinden gerek şikayet, gerek ihbarların değerlendirildiği birime ulaşmak  ve hatta ŞUSKİ Genel Müdürlüğünde muhatap bulmak bile neredeyse imkansız hale gelmektedir. Halktan bu kadar kopuk bu kadar uzak durmak yerel yönetimlerin yapmaktan kaçınacağı en büyük yanlış olmalıdır."


Ayvanat Mahallesi 9. sokak

Siverek'te elektrik kurumu tarafından yapılan çalışmalara vurgu yapan Ağırağaç, "Bilindiği üzere Siverek 'te elektrik kurumu tarafından alt yapı çalışması da devam etmektedir. Bu çalışmalar her ne kadar halkın lehine olsa da yapılan kazı çalışmalarının yanlış bir program içerisin de yürütülmesi halkın yeni problemler yaşamasına neden olmaktadır. Bu tarz çalışmaları mahallelerde kaz/kapat/eski haline getir mantalitesini benimseyerek yapılmalıdır. Maalesef ki bu mantalite burada işlememekle birlikte berbat edilen sokaklar, yollar ve bunlardan çıkan enkazların yerde kalması  kent sakinlerine maddi ve manevi olarak zarar vermeye devam etmektedir. Elektrik kurumu tarafından apartmanlarda hali hazır bulunan elektrik sayaçlarının zaten dar olan Siverek sokaklarında beyaz bir kutu içerisinde, sokaklara yerleştirilmesinin doğruluğu tartışmaya açık halde. Bu kutuların bazı mahallelerde kapaklarının açık ve yahut kolay açılır olması sokakta oynayan çocuklar için risk teşkil etme durumu da cabası. Elektrik tellerinin yer altına alınması güzel bir hizmet olsa da sayaçların mevcut panolarından alınarak sokaklarda tehlikeli bir şekilde bırakılması maalesef ki hizmetin güzelliğini örtbas etmesi yanı sıra ileride çıkabilecek büyük problemlere de açık kapı bırakmaktadır. Sokaklardan görüntü kirliliğine neden olan elektrik direklerinin yerini alması, direklere nazaran bu beyaz kutuların sayılarının da artması  traji komik hal almaktadır. Bu kentin bu kadar biriken dertlerine DEVA gerekmekte." dedi.

www.siverekgenclik.com

 
Bu haber 2106 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla ilgili açıklama
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla...
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor