Diyetisyen Güzel: Ramazan ayında üç öğün beslenmemiz gerekir

Diyetisyen Sinem Göç Güzel Ramazan ayında da üç öğün beslenmenin önemine değindi.

Diyetisyen Güzel: Ramazan ayında üç öğün beslenmemiz gerekir
29 Mart 2023 - 14:21

Diyetisyen Sinem Göç Güzel'e Ramazan'da nasıl beslenmemiz gerektiğini sorduk. Açıklamalarında Ramazan ayının hem sağlık açısından hem de dini açıdan önemine vurgu yapan Güzel, doğru beslenmenin de bu mübarek ay için oldukça önemli olduğunu belirtti.

Diyetisyen Sinem Göç Güzel, '' Ramazan aylarında üç öğün beslenmemiz gerekiyor; sahur, iftar ve iftar sonrası.  14-15 saat açlığın ardından yemek yiyeceğimiz için sahuru çok güzel yapmamız gerektiğini söylüyoruz danışanlara. İftar zamanı, günün açlığıyla yemeklere saldırmak yerine daha yavaş yavaş hareket etmemiz gerekiyor. İftardan sonra zaten tatlı isteğimiz olmazsa olmazımız. Tatlı isteğini bastırmak için minik bir ara öğün yapmamız gerekiyor. Bu şekilde üç öğün bir beslenme düzeni oluşturmak gerekiyor'' dedi.

Güzel, '' Sahur; oruca hazırlık dediğimiz evre olduğu için ben uyuyup uyanıp, teheccüd zamanında yapılmasını daha sağlıklı buluyorum. Sahurda beslenmeye gelince, örneğin; az tuzlu peynir, zeytin, tam tahıllı ya da çavdarlı ekmek, olmazsa olmaz yoğurt, tuzsuz-kavrulmamış kuruyemiş ile beslenirsek daha az açıkmış oluruz. İftarda ise, bir bardak su, hurma veya üç tane zeytin, bir kase çorba ile orucu açmalarını tavsiye ediyorum danışanlarıma. Sonrasında bir 10 dakikalık ara çok güzel olur çünkü tansiyonumuz, şekerimiz yavaş yavaş yükseldiği için verdiğimiz o arada tatlı ihtiyacımız azalır. Orucu açtıktan sonra bir namaz arası verebiliriz. Sofraya döndükten sonra ise yavaş yavaş yemeliyiz. Soframızda ise lifli gıdalar yani sebzeler mutlaka olmalı. Bu gıdalar mide ve bağırsak problemleri yaşamamızın önüne geçer.'' diyerek ramazanda olması gereken beslenme düzenimiz hakkında bilgi verirken su içmeyi unutmamızı ve özellikle sağlık açısından sünnete uygun bir şekilde oturarak, üç yudumda içmemiz gerektiğini de vurguladı.

GAPGündemi.com

 



Bu haber 501 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü