Dünya Kudüs Günü münasebetiyle basın açıklaması okundu

Siverek’teki İslami sivil Toplum Kuruluşları tarafından "Dünya Kudüs Günü" münasebetiyle düzenlenen basın açıklamasında, Kudüs’te verilen mücadelenin ‘Hak ve batıl Savaşı’ olduğuna dikkat çekildi.

Dünya Kudüs Günü münasebetiyle basın açıklaması okundu
23 Haziran 2017 - 13:55





Ramazan ayının son cumasının "Dünya Kudüs Günü" olarak kutlanması münasebetiyle Siverek’teki İslami sivil Toplum Kuruluşları tarafından kitlesel basın açıklaması düzenlendi.

Siverek Merkez Ulu Camide Cuma namazının ardından okunan basın açıklamasına Cuma namazından çıkan halk yoğun ilgi gösterdi.

Basın açıklamasını grup adına Mavi Marmara gazisi Cevdet Ökenek okudu.

Dünya Kudüs gününün İslam âlemindeki dağınıklık ve bölünmüşlüğü sona erdirmesine vesile olması temennisi ile başlanan açıklamada, “ Dünya Kudüs Günü'nün ilan edilmesi, sınırları emperyalist güçlerce cetvelle çizilen İslam coğrafyasının dar ve kısır, ulusal bakış açısından ümmetçi anlayışa tekâmül etme çabasını oluşturmaktadır. Utanç ve ihanet antlaşması Olan Camp David’i fiilen sona erdiren bu hayırlı girişim, yeryüzünde ‘Vahdet’ ortak noktasında bir araya gelmek isteyen bütün ehl-i kıble ve Bütün Müslümanlarca sahiplenilmelidir.

Kur’anı Kerimde Kudüs vurgusunun yapıldığını belirten Ökenek, “Kur'an-ı Azimüşşan'da Kudüs için yapılan vurgular, Kudüs'ün biz Müslümanlar için ilahi bir emanet olduğunun açık bir göstergesidir. Bugün İslam Âlemi’nin dört bir yanında, Irak'tan Suriye'ye ve Arakan'a, Somali'den Doğu Türkistan'a, Mısır'dan Yemen'e ve Sudan'a yaşanan çatışma ve kaotik ortamların hiçbiri, siyonist işgalciden bağımsız değildir. Bu anlamda Kudüs'e sahip çıkmak ümmete sahip çıkmak olarak anlaşılması gerekirken, Kudüs'ün özgürlüğünü savunmakta topyekûn İslam Ümmeti'nin özgürlüğünü savunmakla eşdeğer olduğu bilinmelidir.”

Dünya Kudüs Gününün önemine vurgu yapılan açıklamanın devamında, “Ancak, böylesine ümitlerin söndüğü bir dönemde Dünya Kudüs Günü'nün ilan edilmesi, Filistin Davası'na sahip çıkma noktasında Müslümanların bilinçlenmesine, bir özgüven tazelenmesine vesile olmuştur. Ayrıca, siyonist sinsiliğin medya destekli algı operasyonları sonucu bütün dünyaya " Arap-israil Savaşı" şeklinde yansıtılmak istenen bu mücadelenin adı tam ve net olarak konulmuştur: Hak ve batıl Savaşı” denildi.

Basın açıklamasının devamında ise şu ifadelere yer verildi.

“İslam Dünyası açısından son yüzyıldaki en büyük felaket kuşkusuz Filistinde bağımsız bir Yahudi devleti kurmayı amaçlayan ve Yahudi ırkının bütün ırklardan üstün olduğunu savunan Yahudilerin kuruluş günü "Nekbe"dir. Nekbe ile 1948'de İslam Alemi’nin bağrına zehirli siyonist hançeri saplanmış ve dünya Müslümanları için felaket günü olmuştur. O günden bu yana İslam Coğrafyası'nda savaşlar hiçbir zaman eksik olmadığı gibi Müslümanlar da başlarına örülen şeytani tuzaklarla boğuşmak zorunda kaldılar ve hala da boğuşmaktadırlar.”

“Siyonist işgalcinin bizzat veya dolaylı olarak koordine ettiği şeytani planların ana hedefi, Filistin halkını ve bu mübarek topraklardaki İslami şiar ve kutsalları yok etmektir. Bu şeytani planlarını gerçekleştirme konusundaki en büyük silahı ise Müslümanlar arasında çıkaracağı etnik ve mezhep temelli fitneler olacaktır.”

“Dünya Kudüs Günü'nü ilan eden ferasetli anlayışın taşıdığı karakter, Tel Aviv veya Pentagon'un karanlık dehlizlerinde pişirilen bu şeytani işgal planını verimsiz bırakmıştır. Son altı yıldır Suriye merkezli olarak ayrışan İslam Dünyası'nın bir an önce toparlanmaya ihtiyacı vardır.”

“ Şunu artık net olarak anlamak lazım! Filistin meselesi sadece Filistinli Müslümanların meselesi değildir. Tüm dünya Müslümanlarının ortak derdidir. Mescidi Aksa İslam'ın şiarlarındandır. İslam'ın onur ve şiarları bizim için her şeyden önceliklidir. Keşke Filistin bir iğne olup Arap hükümetlerinin gözüne batsaydı da dikkatlerini çekebilseydi! Sadece Filistin ve Kudüs mü? Mısır, Suriye, Afganistan, Arakan, Irak ve diğer İslam beldelerinde de Müslümanlar mağdur, mahzun, mazlum ve işgal altında değil mi? Bu İslam beldelerinde de kardeşlerimizin vahşice katledilmesine daha ne kadar susacak ve onların yardım isteyen seslerine ne zaman cevap vereceğiz”

“ İslami Sivil Toplum Kuruluşları olarak Müslümanları potansiyellerini ve enerjilerini ulvi Mescid-i Aksa ve Kuds-ü Şerif davası çerçevesinde harcamaya ve saflarını Kudüs üzerinden netleştirmeye davet ediyoruz.”

“'Allah-u Teâlâ Filistinli kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun! Allah-u Teâlâ İslam ümmetine uyanışı ve vahdeti nasip etsin! Allah-u Teâlâ Siyonist İsrail'in yıkıldığı günü görmeyi bizlere nasip etsin! Allah-u Teâlâ o güzel günü çabuklaştırsın! Ramazanın son 10 günü içindeyiz. Bu son geceler Kadir gecesini barındırdığı için her gece Kadir gecesi değerindedir. Bu mübarek gecelerde İslam ümmetinin vahdeti ve İsrail'in yok olması için çokça dua edelim. Allah-u Teâlâ şimdiden dualarınızı da, oruçlarınızı da kabul etsin" “

“Bu mübarek gün ve gecelerin birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin pekişmesine vesile olmasını Rabbimizden niyaz ediyoruz.”

www.siverekgenclik.com


Bu haber 2710 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı