El parmağı kopan hastaya ayak parmağından transfer yapıldı

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde iş kazası sonucu el parmağı kopan hastaya ayak parmağından operasyon gerçekleşti.

El parmağı kopan hastaya ayak parmağından transfer yapıldı
14 Temmuz 2021 - 17:53

Suriye uyruklu Muhammet Elkarkai (31), İzmir'de geçirdiği iş kazası sonucu sağ el parmağı koptu. İlk müdahalesi İzmir'de yapılan hasta daha sonra Şanlıurfa'ya döndü.

Kontrol amacıyla Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine giden Elkarkai'nin yapılan kontrollerinde ameliyatının başarısız olduğu tespit edildi.

Parmağını kestirmek üzere Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi El Cerrahisi Kliniğine başvuran hastanın yapılan muayenesinde baş parmağın el fonksiyonda yüzde 60 öneme sahip olduğu anlatılarak, ayaktan ele parmak nakli önerildi. Ameliyatı kabul eden hastaya operasyon planlandı.

El Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Numan Atılgan, Plastik Cerrahi Uzmanları Op. Dr. Abdullah Sürücü ve Op.Dr. Buğra İpek tarafından 7 saat süren zorlu ameliyat sonrası, hastanın sağ ayak başparmağı başarıyla eline nakil edildi.
Takiplerinde sıkıntı yaşanmayan hastanın 45 gün sonra fizik tedaviye başlayarak, tama yakın el fonksiyonlarının olması bekleniyor.

El Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Numan Atılgan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, " Hastamız bir ay önce İzmir'de iş kazası sonrası sağ el birinci parmağı kopmuş. Orada replante edilmiş ancak parmak tutmamış. Bizim kliniğimize başvurduğunda hastaya ayak parmağından transfer önerdik. Hastada sağ elini kullandığı için ameliyat olmak istedi. Hastanemizde 7 saat süren bir ameliyatla plastik cerrahi doktorları ile beraber sağ ayak baş parmağını sağ el birinci parmağına transfer ettik. Ameliyat gayet başarılı sürdü. 10 günüdür hastayı takip ediyoruz parmakta herhangi bir sıkıntı yok. Birkaç gün sonra hastayı taburcu edeceğiz. 45 gün sonrada fizik tedaviye başlayacağız."dedi. (İLKHA)

Bu haber 1080 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü