Bayramda yola çıkacaklara oto tamircisinden "bakım" uyarısı

Bayram tatili öncesinde uzun yola çıkacak araç sahiplerine uyarılarda bulunan oto tamir ustası, kazasız ve sorunsuz bir yolculuk için yapılması gerekenleri sıraladı.

15 Temmuz 2021 - 13:09
Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olarak tatil ilan edilmesinin ardından araçlarıyla birlikte tatil planı yapanlar yapılması gerektiğini anlatan Şanlıurfalı oto tamir ustası Mustafa Tekbalık, araç sahiplerinin yola çıkmadan önce mutlaka araç bakımlarını yaptırmaları gerektiğini ifade etti.

Araç sahiplerinin seyahate çıkmadan önce araçlarının lastik, far, egzoz ve fren gibi kontrollerini mutlaka yapmaları gerektiğini vurgulayan Tekbalık, araç sahiplerinin alması gereken önlemleri tek tek sıraladı.



Araç sürücülerinin yolda herhangi bir sorun yaşamaması için önceden tedbir alması gerektiğine dikkat çeken Tekbalık,  bayram tatili öncesi yolculuk yapacaklara "bakım" uyarısında bulundu.

Tekbalık, araç sahiplerini yapması gerekenleri İLKHA'ya anlattı.

"Milyonlarca kişi bayram tatili nedeniyle araçlarıyla birlikte yola çıkıyor"

Tatile gitmek isteyenlerin yola çıkmasıyla birlikte yollarda ciddi bir yoğunluk yaşandığını belirten Tekbalık, "Milyonlarca kişi bayram tatili nedeniyle araçlarıyla birlikte yola çıkıyor. Normalleşme başladıktan sonra insanlar kendilerini dışarıya attı. Her sene tatile gitmek isteyenlerin yola çıkmasıyla yollarda ciddi bir yoğunluk yaşanıyor. Uzun yola çıkacak araç sahipleri, araçlarının periyodik bakımlarını yaptırması gerekiyor. Belirli zamanlarda yapılan bakımlara 'periyodik bakım' deniliyor. Aracın yağı, suyu, yakıt filtresi ve yürüyen aksamları kontrol edilmeli. Aracın herhangi bir yerinde anormal bir ses varsa araç mutlaka oto tamirciye götürülmelidir. Tatile gitmeden önce araçta ses yoksa bile tedbir amaçlı aracımızı oto tamir servisine götürmeliyiz." ifadelerini kullandı.




"Yaz ayı diye lastik aşırı ısınıp patlayabilir"

Yaz aylarında araçlarda dikkatsizlik sonucu ciddi sorunlar meydana geldiğini vurgulayan Tekbalık, "Yola çıkmadan önce mutlaka aracın lastik dereceleri kontrol edilmeli; lastikler balon yapmış olabilir. Lastik balon yapmışsa ve araç sahibi dikkat etmemişse yaz ayı diye lastik aşırı ısınıp patlayabilir. Kış aylarında araç lastiklerinde herhangi bir sorun olmazken yaz aylarında ciddi sorunlar meydana gelebilir." diye konuştu.

"Hatalı sollamaya dikkat edilmelidir"

Yolda seyir halindeyken dikkat edilecek hususlara değinen Tekbalık, "Araçla yokuştan inerken kesinlikle vites boşa atılmamalı, vitesle yokuş inilmelidir. Vites boştayken frene basarsak fren boşalabilir. Yaz aylarında fren boşalma riski yüksektir. Yol müsait değilken kesinlikle sollama yapılmamalı. Yaz aylarında trafikte ciddi yoğunluk var. Milyonlarca kişinin trafiğe çıktığı bir dönemdeyiz. Araç sahipleri,  yola çıkmadan önce dört teker ve balata kontrolü yapmalıdır." şeklinde konuştu.



"Tedbir bizden takdir Allah'tandır"

Ne olursa olsun sürücülerin tedbir alması gerektiğini belirten Tekbalık, "Bu saydığımız bakımları yapsak ve ne kadar dikkatli olursak da karşımızdaki araç sıkıntılı ise kazadan kaçmamız mümkün değil. Kaderden kaçamayız. Biz tedbir alacağız, gerisini Allah'a bırakacağız. Tedbir bizden takdir Allah'tandır." dedi.  (İLKHA)

Bu haber 729 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem