Emekli memurun antika merakı antika dükkânı açtırdı

Siverekli Nusret Küçükbayrak emekli olduktan sonra Şanlıurfa'da antikacı dükkanı açarak antika meraklılarını işyerinde ağırlıyor.

Emekli memurun antika merakı antika dükkânı açtırdı
21 Ekim 2022 - 09:36
Şanlıurfa'da sağlık sorunlarından dolayı emekli olduktan sonra antika eşyalara merak saran Nusret Küçükbayrak (56) satın aldığı ürünleri ve boş zamanlarını değerlendirmek amacıyla antikacı dükkânı açtı.

Kardeşleri ve yeğenleri ile birlikte dükkanı buluşma noktası olarak belirleyen Küçükbayrak, antikacılık serüveni ile ilgili gazetemizden Tuğba Polat'a konuştu.


"Sağdan soldan antika ürünler alarak biriktirmeye başladım"

Antikacı açma fikrinin nereden çıktığına değinen Küçükbayrak, "2016 yılında Malatya'da Karaciğer organ nakli oldum. Organ naklinden sonra sağlık sorunlarımdan dolayı İl Afet Acil Durum Müdürlüğü görevimden emekli oldum. Emekli olduktan sonra vakit geçirmek amacıyla antikacılığa gönül vermeye başladım. Eş dosttan antika ürünleri alarak biriktirmeye başladım. Daha sonra para ile internet üzerinden, sağdan soldan antika ürünler alarak biriktirmeye başladım" dedi 

"Yaklaşık 1 aydır bu antikacı dükkânını açtım"

Uzun süredir antika ürünlere merakı olduğunu belirten Küçükbayrak, "Antika ürünlere uzun süredir merakım vardı. Tanıdığım 2-3 ailede evlerinde antika ürünler biriktiriyordu. Emekli olduktan sonra boş zamanlarımı değerlendirmek amacıyla antikacılığa yöneldim. Baktım bu işe para dayanmıyor. Maddi yönden katkısı olur diye internet üzerinden alışveriş yapmaya başladım. Aldığım ürünler yavaş yavaş çoğalmaya başladı. Baktım evin büyük kısmı doldu. Evde bulunan iki banyodan birini depo olarak kullanmaya başladım. Evde ürünler artınca eşim rahatsız olmaya başladı. Bu sebeple kardeşimle görüşerek yazıhane ortamında bir dükkân açmaya karar verdim. Yaklaşık 1 aydır bu antikacı dükkânını açtım. Kardeşlerimle birlikte takılıyoruz buraya… Hepimizde anahtar var.  Kardeşlerim ve yeğenlerim sağa sola takılmaktansa arkadaşları ile birlikte buraya takılıyorlar. Evden sabahleyin çıktığım zaman biliyorum ki bir mekânım var. Buraya takılıyorum." diye konuştu.




"Her ürünün kendi göre bir piyasası vardır"

Antika ürünlere ilgi olduğunu vurgulayan Küçükbayrak, "Göbeklitepe'nin ortaya çıkmasıyla birlikte Urfa'da antika ürünlere rağbet başladı. Bazı insanlar evlerinde şark odaları oluşturmaya başladı. Bundan dolayı antika ürünlere rağbet arttı. Malatya'ya 3 ayda bir kontrole gittiğim zaman Kazancılar Çarşısı, Bakırcılar Çarşısı ve Antikacılar Çarşısı'nda dolaşıyorum. Her ürünün kendi göre bir piyasası vardır. Ayrıca internet üzerinden mezatlara katılıyorum. Bu şekilde antika ürünleri topluyorum. Antika ürünlere en çok emekli insanlar rağbet gösteriyor. Nasıl ki altını sıkıntılı dönemlerde bozdurarak değerlendirebiliyorsan bakır, pirinç ve tuncu da aynı şekilde kısa zamanda değerlendirebilirsiniz." ifadelerini kullandı.

"Urfa'da en çok bakır ve pirinç ürünler rağbet görüyor"

En çok ilgi gösterilen ürünlere değinen Küçükbayrak, "Antika eşyalara rağbet bölge bölge değişiyor. Batı'da 500 bine kadar porselen vazolar oluyor. Sosyete kısmı vazolara ilgi gösteriyor. Urfa ve bölgede ise bakır ve pirinç ü
rünlere yöneliyor. Urfa'mızda 300-500 bin liralık porselen pek önemsenmez. Urfa'da ise paşa mangalı ve bakır eşyalar daha fazla rağbet görüyor." dedi.

Gapgündemi


Bu haber 1298 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te trafik kazası: 2 ölü 6 yaralı
Siverek'te trafik kazası: 2 ölü 6 yaralı
Gülpınar'dan örnek davranış
Gülpınar'dan örnek davranış