EPGİS kar marjının artırılmasını istedi

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), akaryakıta yapılan her zamla birlikte kâr marjlarının düştüğünü belirterek, EPDK’dan kâr marjının yükseltilmesini istedi.

EPGİS kar marjının artırılmasını istedi
19 Aralık 2021 - 19:04

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) tarafından sosyal medya hesabından "Oluşan akaryakıt zamlarından biz de mağduruz" başlığı ile yapılan açıklamada, "Yapılan her zam; bize sermaye ihtiyacı demek. Yapılan her zam; maktu olan kâr marjımızı yüzdesel olarak daha da aşağı düşürüyor.1 liranın, 55 kuruşu bayiye kalmaktadır. Bu 55 kuruşun, 25 kuruşu nakliyeye, 18 kuruşu banka ve kredi kartı komisyonuna gitmektedir. Bayinin satışlarının ortalama yüzde 85’inde kredi kartı kullanılmaktadır. Bunun getirdiği parasal yük hiç de küçümsenmeyecek boyuttadır." ifadeleri kullanıldı.

"Sermayemiz eridi, dayanacak gücümüz kalmadı"

Yıllarca bayilere ayrıca ödenen nakliye bedelin bugün toplam kar marjının içine konulması kabul edilemez olduğu belirtilen açıklamada, " Evet, söz konusu nakliye bedeli, bayi kar payının yarısının ortadan kaldırmaktadır. Ne yazık ki dolum yerleri uzak olan bölgelerde bayilerin ödediği nakliye bedeli 55 kuruş olan bayi marjını, sıfır noktasına bile getirebilmektedir. Yıllarca bayilere ayrıca ödenen nakliye bedelin bugün toplam kar marjının içine konulması kabul edilemez. Bize kalan 12 kuruş ile istasyonumuzdaki çalışanlarımızın maaşlarını, SGK, yemek yol bedellerini, elektrik, su ve diğer işletme giderlerini karşılamamız beklenmektedir. Sermayemiz eridi, dayanacak gücümüz kalmadı. İşletmelerimizi kapatmak istemiyoruz." denildi.

Açıklamanın sonunda şu ifadeler kullanıldı: "Bizler devletimize bağlı dürüst esnaflarız, bu zor günleri beraberce atlatabilmek için EPDK’dan; yaşayacağımız kadar oranda yani en azından asgari ücretin artırıldığı oranda kar marjımızın yükseltilmesini talep ediyoruz." (İLKHA)

 
Bu haber 640 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi