Erkonağı Mahallesinde Kutlu Doğum Etkinliği

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, Peygamber Sevdalıları Platformu Siverek İkra-Der Koordinatörlüğü tarafından kutlu doğum etkinliği düzenlendi.

Erkonağı Mahallesinde Kutlu Doğum Etkinliği
08 Nisan 2017 - 17:43





Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Erkonağı (Taboxe) Mahallesinde "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed" temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Havanın soğuk ve yağışlı olmasına rağmen etkinliğe Siverek merkez ve çevre mahallelerden yoğun katılım olduğu gözlendi.

Sunuculuğunu Mevlüt Gümüştaş’ın yaptığı program, İkra-Der gönüllüsü Mehmet Sımak tarafından okunan Kur’anı Kerim tilaveti ile başladı.

Mevlidi şerif, Erkonağı öğrencilerinin okuduğu şiirlerle devam eden etkinlikte Şanlıurfa Kardeşler İlahi Grubu sanatçıları tarafından ilahi ve ezgiler seslendirildi.

Programa konuşmacı olarak katılan İttihad'ul Ulema üyesi Mehmet Emin Baytar konuşmasında Hz. Muhammed’in adalet yönüne dikkat çekti.

Adaleti meyve veren bir ağaca benzeten Baytar, “Meyve veren ağaçtan herkes nasiplenir. Müslüman’ı da nasiplenir, kâfiri, dinsizi, ehli imanı, çocuğu da büyüğü de hatta hayvanat ve nebatat bile nasiplenir. Aynı şekilde adaletsizlik, zulüm ve zulümat ise dikenli bir ağaca benzer ki herkes, bütün insanlık hatta bütün canlılar ondan ızdırap çeker, eziyet görür, ondan uzaklaşmak ister”

Adalet için en güzel örneğin Hz. Muhammed olduğuna vurgu yapan Baytar, “Hz. Muhammed’in örnek anlayışından, hak ve adalet anlayışından bütün yeryüzü istifade etmiş, bir zamanlar ehli küfrün ayakları altında inim inim inlemekte olan insanlık O’nun hak ve adalet anlayışı çerçevesinde layık olduğu en güzel yere gelmiştir. Bugünde bizler, İslam ümmeti olarak, bütün insanlık olarak, eğer gerçekten Müslümanlar olarak bulunmamız gereken konuma gelmek istiyorsak, İslam’ın adaleti, Hz. Peygamberin getirdiği hak ve adalet çerçevesindeki bir anlayışa tekrar sarılmak, Resulullah’ın örnekliğinde birleşmek zorundayız”

Program Bülent Alkanat tarafından yapılan dua ile sona erdi.

www.siverekgenclik.com

FOTO GALERİ

MOBİL İÇİN VİDEO


Bu haber 3082 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem