Evde Bakım Maaşı 1 Mayıs'ta ödenecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı kabine toplantısında yaşlı, engelli ve evde bakım maaşlarının bayramdan önce ödenmesine karar verildi.

Evde Bakım Maaşı 1 Mayıs'ta ödenecek
28 Nisan 2022 - 15:19
Ramazan Bayramı öncesinde gerçekleştiren Kabine toplantısında yaşlı ve engelli maaşlarının öne alınması ile ilgili karar da alındı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan toplantı sonrası maaşların yatacağı tarihi açıkladı.Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, yaşlı ve engelli maaşlarının  29 Nisan 2022 Cuma günü ödeneceğini açıkladı.



Evde Bakım maaşı ne zaman ödenecek?

Kabine toplantısı sonunda Evde Bakım Maaşı ile ilgili net bir karar alınmadı. Evde Bakım Maaşı alan hak sahipleri de maaşların öne alınıp alınmayacağı ile ilgili internette araştırma yaptı.

Hak sahipleri, E Devlet uygulamasına baktıkları zaman  Mayıs ödemelerinin 1 Mayıs 2022 tarihin de yapılacağı ile ilgili uyarı ile karşılaştı.

Bakım hizmeti nedir?

Bakım hizmeti, günlük hayatını sürdürme sürecinde bakıma ihtiyacı olan engelli bireylerin kişisel bakım ve psiko- sosyal  destek  hizmetlerini  ifade  etmektedir. Bakanlık tarafından engelli bireylerin sevgi ve ilgi gördükleri aile ortamından kopmadan yaşamını sürdürebilmeleri öncelikli hedefimizdir. Bunun mümkün olmaması halinde ise engelli bireylere yönelik kurumsal bakım hizmetleri sunulmaktadır.

Hak sahiplerine 2 bin 453 lira evde bakım maaşı ödeniyor.

www.siverekgenclik.com

Bu haber 779 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti