Şanlıurfa'da esnaf bayram öncesi beklediği alışverişi yapamadı

Şanlıurfa'da her yıl bayram öncesi yoğunluk yaşayan Yıldız Meydanı esnafı Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala iş yapamamaktan dert yanıyor.

Şanlıurfa'da esnaf bayram öncesi beklediği alışverişi yapamadı
28 Nisan 2022 - 14:49
Ramazan Bayramına sayılı günler kala her sene bayram öncesi yaşanan yoğunluk, bu sene kendini sessizliğe bıraktı.
Salgın süreci, ekonomik kriz, Rusya-Ukrayna savaşı derken a'dan z'ye tüm ürünlere yapılan zamlar halkın alım gücünü eritti.

Her yıl Ramazan Bayramı öncesi yoğunluğun yaşandığı Yıldız Meydanı ve Haşimiye Meydanı bu sene bayram birkaç gün kala boş kaldı.

Geçtiğimiz yıllarda bayram önceleri yoğun iş yapan birçok esnaf, bu sene umduğunu bulamadı.

"İnsanların alım gücü sıfıra düşmüş"

Bütçe yetmediği için baba ve anne kendisine bayramlık alamadığına dikkat çeken Celal Yılmaz, “Piyasada fiyatlar baya uçuktur. Geçen sene şifon elbiseyi 100 liraya alarak 120 liraya satıyorduk.  Şu an ise 250 lira alarak satıyoruz. İnsanların alım gücü sıfıra düşmüş. Vatandaşlar ürün alamıyor. Gelen aile kendisine alamıyor, çocuğun elbiselerini alabiliyor. Büyüklerin bayramlık giyme devri bitti. Allah herkesin yardımcısı olsun. Asgari ücret iki kat oldu ama fiyatlar 5 kat oldu. Geçen sene bayramda iyiydi, bu sene her şeyin fiyatı ateş pahası oldu. Bir etek 450 lira, gömlek 300 lira olmuş. Bir bayan etek ve gömlek alsa 750 lira ediyor. Ayakkabı ile birlikte bin lira ediyor. Ailenin 3 çocuğu ve bir de kirası varsa Allah yardımcıları olsun. Bayramda yoğunluk yok, sadece çocuk kıyafetleri satılıyor. Bütçe yetmediği için baba ve anne kendisine bayramlık alamıyor. “ ifadelerini kullandı.

"Hiç satış yapamıyoruz desem yeridir"

Geçen seneye oranla satışlarının yüzde 60 ile 70 arasında azaldığını belirten Cafer Özbek, “Fiyatların artmasından dolayı satışlarımız geçen seneye göre baya düştü.  Gelen müşteriler fiyat soruyor, gidiyor. Pahalı olduğundan dolayı kimse alışveriş yapmıyor. Hiç satış yapamıyoruz desem yeridir. Geçen seneye oranla satışlarımız yüzde 60 ile 70 arasında azaldı. Fiyatları soran kaçıyor.” dedi.

"Bayramdan sonra işlerimiz duracak"

Bayramdan sonra işlerinin duracağını belirten Mehmet Gecebeler, “Genelde herkesin işi değil. Bayramdan dolayı az çok iş yapıyorum. Bayramdan sonra işlerimiz duracak. Nisan ayından sonra mevsimlik işçiler çalışmaya gider.” ifadelerinde bulundu

www.siverekgenclik.com

Bu haber 681 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti