Eyyübiyeler Millet Bahçesi'nde buluşuyor

Eyyübiye Belediyesi tarafından 183 bin metrekarelik alana yapılan Millet Bahçesi,  spor, yürüyüş alanları, peyzajı ve mesire alanları ile Eyyübiyelerin değişmez mekânı oldu.

Eyyübiyeler Millet Bahçesi'nde buluşuyor
07 Temmuz 2023 - 15:45
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş tarafından yaptırılan 183.000 metrekarelik alanıyla bölgenin en donanımlı millet bahçesi olan Eyyübiye Millet Bahçesi, Kurban Bayramı'ndan önce halka açıldı.

Açıldığı günden bu yana akşam saatlerinden itibaren şehrin dört bir yanından Şanlıurfalıların ziyaret ettiği Eyyübiye Millet Bahçesi, spor alanlarıyla gençler ve isteyen herkes için hareketli bir yaşam alanı ihtiyacına cevap verirken, aktif yaşam ve sosyalleşme anlamında da şehre önemli katkı sunmaya başladı.

İçerisindeki ağaçların büyümesiyle Eyyübiye’nin ve Şanlıurfa’nın simgesel yeşil alanlarından biri haline gelecek olan Eyyübiye Millet Bahçesi, millet kütüphanesi, kıraathane, düğün salonu gibi kapalı alanlarının hizmete girmesiyle yaz kış aktif bir yaşam alanı olacak.

Zemininin çok büyük bir bölümü üzerinde gezilecek şekilde doğal toprak ve yeşillendirilmiş alan olarak bırakılan Eyyübiye Millet Bahçesi’nde süs havuzları, biyolojik gölet, ekolojik malzemeden üretilmiş çocuk oyun alanları gibi ayrıntılar yer alıyor.

Yoğun gölge oluşturacak ağaçların koku, renk ve görsellik unsurları dikkate alınarak dikildiği Eyyübiye Millet Bahçesi’nde 3850 ağaç, 64000 çalı türü bitki yetişecek.




 
Bu haber 526 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti