Özaslan: Havuzlar tamamen ücretsiz olsun

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, sulama kanalı ve göletlerde yaşanan boğulma olaylarının önlemek için havuz sayısının artırılmasını ve havuzların ücretsiz olması gerektiğini ifade etti.

Özaslan: Havuzlar tamamen ücretsiz olsun
07 Temmuz 2023 - 12:06

Şanlıurfa'da yaz sıcaklıklarının yüksek olmasından dolayı insanlar serinlemek amacıyla tehlikeli olmasına rağmen sulama kanalları ve baraj göletlerine girerek serinlemeye çalışıyor.


Şanlıurfa'da her yıl yaklaşık 100 kişi sulama kanalları ve göletlerde boğularak hayatını kaybediyor.

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, boğulma olaylarını önlemek için havuz sayısının artırılmasını ve havuzların tamamının ücretsiz olması gerektiğini ifade etti.

Ölüm olaylarının her yıl tekrarlandığını ve yüzlerce aileyi acılara boğduğunu belirten Özaslan, bu konudaki çözüm önerilerini kamuoyu ile paylaştı.

"Sıcaklıklar 50 dereceyi bulabiliyor"

Özaslan "Biliyorsunuz Şanlıurfa, Türkiye'nin en sıcak illeri arasında yer alıyor. Yazın sıcaklık bazen 50°c'yi bile bulabiliyor. Şanlıurfa aynı zamanda Türkiye'nin en genç ili. Şanlıurfa'daki genç kardeşlerimiz başta olmak üzere tüm yaş gruplarındaki insanlar serinlemek için sulama kanallarına gidiyorlar ve haliyle bu beraberinde istenmeyen vakalar olan boğulma vakalarını getiriyor."

"Havuz sayıları artırılmalı ve hepsi ücretsiz olmalı""

"Birinci çözüm önerisi olarak; Şanlıurfa merkezde ve tüm ilçelerde havuz sayısını artırmak gerekiyor. Şu anda Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri tarafından yapılan belli sayıda havuzlar var. Bu hizmetlerinden dolayı da kendilerine teşekkür ediyoruz. Fakat Şanlıurfa nüfusuyla kıyaslandığı zaman, mevcut havuz sayısı yetersiz kalıyor. Bu sayının artırılması gerekir. Bir de şu anda Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen açık yüzme havuzları ücretsiz. Ama kapalılar ücretli. Kapalı havuzlar da dâhil olmak üzere bütün havuzlar ücretsiz olmalıdır."

"Sulama kanalları kenarlarına havuzlar yapalım"

"İkinci çözüm önerisi olarak; sulama kanalları boyunca hem şehir merkezlerinde ve hem de yerleşimin yoğun olduğu kırsal kesimlerde insanların serinleme ihtiyaçlarını giderebilmeleri için kanal kenarlarına havuzlar yapalım. Suyu kanaldan havuza aktaralım ve tekrar bir daha havuzdan da kanala suyu geri verelim. Su israfı da olmamış olur. İnsanlar çok rahat bir şekilde serinleme ihtiyaçlarını da gidermiş olurlar."



"Baraj Gölü sahilinin uygun yerlerini kumla dolduralım"

"Üçüncü çözüm olarak; Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Baraj Gölü'nün çevresinde insanların gelip çok rahat bir şekilde serinleyebilmesi için uygun yerlerde sahili kumla doldurarak insanların rahat bir şekilde suya girmesini sağlayabilmelidir. Bu da Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi için önemli bir görev olmalıdır."

"İnsan hayatı her şeyden önce gelir"

Özaslan "Aslolan insan hayatıdır. İnsan hayatı her şeyden önce gelir. İnsanlarımız için bu projeleri çok rahat bir şekilde hayata geçirebiliriz" diyerek, insan hayatının önemine değindi.

Özaslan önerilerini şu ifadelerle tamamladı.

 "Bugüne kadar sulama kanalları başta olmak üzere, suda boğulma vakaları sonucu vefat eden bütün kardeşlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ise sabırlar diliyoruz. Toplum olarak, inşallah bir daha bu tür vakaları yaşamayız" diyerek vefa, empati ve merhameti hatırlatarak bu tür üzücü vakaların bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.

Haber Merkezi


Bu haber 800 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şanlıurfa'da bir evde yaralı kızıl şahin ele geçirildi
Şanlıurfa'da bir evde yaralı kızıl şahin ele geçirildi
Harran Üniversitesi'nden Yapay Zekâya adım
Harran Üniversitesi'nden Yapay Zekâya adım