FERİT UZUN'UN KATLEDİLMESİ İLE İLGİLİ İDDİA

Kürt Yazar ve Siyasetçi İbrahim Güçlü, Ferit Uzun, 36 yıl önce, Siverek’te evinin önünde ve bir yaşındaki kızını kucağında tuttuğu sırada PKK tarafından katledildiğini ileri sürdü.

FERİT UZUN'UN KATLEDİLMESİ İLE İLGİLİ İDDİA
22 Kasım 2014 - 17:56

Yayınladığı bir makalede PKK’nin Doğu Güneydoğu’da halka dayattığı tekçi zihniyeti ve kendisine muhalif olarak gördüğü şahısları kirli oyunlarla bertaraf ettiğini belirten Kürt Yazar ve Siyasetçi İbrahim Güçlü, Türkiye’de özellikle Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı yerlerde adını yaptığı katliam ve zulümlerle duyuran PKK hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

PKK’nin devlet desteğiyle bugünlere kadar gelebildiğini söyleyen Güçlü, PKK’nin, kendi dışındaki inanç ve ideolojilere sahip kişileri, bazen de kendi üyelerini dahi katletmekten geri durmadığını belirtti.

“PKK, devletin bir projesidir”

Kürdistan bölgesinde zamana yayılmış bir devlet katliamı olduğunu ve PKK’nin buna ön ayak olduğunu belirten Güçlü, “PKK, lider konumda olan yüzlerce Kürt yurtseverini, aydını ve siyasetçisi katletti. Bunu sadece kendi dışındaki Kürt örgütlerinin üyesi kadrolara karşı yapmadı. Kendi bünyesinde de binlerce Kürt yurtseverini infaz ederek tasfiye etti. PKK, bu uygulamaları ve barbarlığı sadece Kürdistan’ın kuzey parçasında değil, Kürdistan’ın bütün parçalarında ve Avrupa’da gerçekleştirdi. PKK, sadece Kürt yurtseverlerini değil, yüzlerce Türk Sosyalistini de katletti. Kürdistan’da zamana yayılmış bir devlet katliamına ön ayak oldu. Bunların hepsi, PKK’nın, devletin neme nem bir projesi olduğunu açıkça ortaya koyuyor.” dedi.

“PKK, güçlü halk desteğine sahip olan Kürt örgütlerini tasfiye etmek istedi”

Ankara Devrimci Doğu Kültür Ocakları (Ankara DDKO) üyesi Ferit Uzun ve onun gibi birçok kişinin PKK tarafından belli planlar dâhilinde katledildiğini kaydeden Güçlü, “Ferit Uzun, 36 yıl önce, Siverek’te evinin önünde ve bir yaşındaki kızını kucağında tuttuğu sırada PKK tarafından katledildi. Ferit Uzun katledildikten sonra, Ferit Uzun’u hunharca ve barbarca katledenler, onun Mehmet Bucak’ın liderliğini yaptığı Bucaklar Aşireti tarafından öldürüldüğü iddiasını yaygınlaştırdılar. Ferit Uzun’un, büyük bir plan sonucu ve önemli stratejik amaçlarla öldürüldüğü en genel planda kavranıyordu. PKK, geniş üyesi olan Bucak Aşireti ile Uzun Ailesi arasında çatışma yaşatmak, bu çatışmayı, büyük bir halk çatışmasına dönüştürmek istedi. Bunun sonucunda da, hem ulusal harekete temel ve taban olan halk güçlerini, hem geçmişten beri Kürt ulusal hareketine katılacağından korkulan ve tasfiyesi düşülen Kürt aşiretlerini, Kürt ağalarını ve diğer yönetici kesimleri etkisiz hale getirmek; hızla gelişen ve güçlü halk desteğine sahip olan Kürt Örgütlerini tasfiye etmek istedi.” ifadelerini kullandı.

“PKK yaptığı katliamlarla ilgili hesap vermelidir”

PKK’nin, zamanında katlettiği Kürtler, Türkler ve diğer kişilerin hesabını vermesini gerektiğini söyleyen Güçlü, “PKK’nın, onun lideri Öcalan’ın, başta Ferit Uzun olmak üzere katlettiği insanların hesabını vermelidir. Bedelini ödemelidir. Öcalan’ın Devletle geliştirdiği “Çözüm Süreci” hikâyesi de onun hukuki sorumluluktan kurtulmasını sağlamayacaktır.” şeklinde konuştu.

(İLKHA)


Bu haber 5180 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...