Fırat Mahallesi sakinleri sularının kesilmesine isyan etti

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde içme sularının kesildiğini ileri süren mahalle sakinleri karayolunda lastik yakarak eylem yaptı.

21 Mayıs 2021 - 17:13
Fırat Mahallesi'nde 3 gündür sularının akmadığını iddia eden mahalle sakinleri, Mahalleden geçen Mevlana Celaleddini Rumi Bulvarı'nda lastik yakarak, yolu trafiğe kapattı.



Olay yerine gelen polis ekipleri, olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alarak göstericilerle görüştü.

Yapılan görüşmenin ardından mahalle sakinleri eylemi sonlandırırken, itfaiye ekipleri  yakılan lastikleri söndürdükten sonra yol trafiğe açıldı.



"Susuzluk canımıza tak etti"


Konu ile ilgili açıklama yapan Mahalle Muhtarı Ahmet Özbakan, "Bir aydan beridir Fırat Mahallesinin suları akmıyor. Urfa’yı aradım cevap alamadım. Başkanı arıyorum cevap alamıyorum, SUSKİ Müdürünü arıyorum cevap alamıyorum, başkan yardımcılarına gittim bir türlü sesimi kimseye duyuramadım. Yetkilileri uyardım, 'vatandaş protesto yapacak' dedim. Çünkü susuzluk canımıza tak etti! 3 gün üst üste suların akmaması, ne anlama geliyor? Biz 24 saat aksında demiyoruz, gündüz aksın, gece akmasın, yada gece aksın, gündüz akmasın. Ama 3 gün üst üste suyun akmaması… Hangi çağda biz yaşıyoruz? Ben bugün 6 tanker su mahallede dağıttım. Fırat Mahallesi'nde bin 800 hane var. Ben tankerle nasıl bu ihtiyacı karşılayacağım. Yani ben hiçbir yere sesimi duyuramadım.”


"Suyun satıldığı iddiası"


Mahalleye su veren 2 su kuyusunun satıldığını iddia eden Muhtar Özbakan, "Eski hayvan pazarında 2 tane su kuyumuz vardı, mahalleye oradan su veriliyordu. O, kuyular satıldı. Bölge müdürünü aradım, dedim ki müdürüm bu kuyuların içinde bulunduğu parselleri alırsak ve sondaj vurmazsak daha karlı değilmiyiz? Bana dedi ki, 'O yetki yok bende' Belediye başkanına diyorum, yetki bende yok diyor. Ben nereye başvurayım bilmiyorum. Yapılan yasal değil ama yapılan eylem vatandaşın sesini duyurması için en doğal hakkıdır. Sesiz sedasız, kavgasız biz burada sesimizi duyurmaya çalıştık." dedi.



ŞUSKİ Siverek Koordinatörü Zülfikar Gülel ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Mahallede yaşanan su sıkıntısından dolayı 2 kuyuda sondaj çalışmaları devam ediyor, çalışmaların tamamlanmasıyla mahalledeki su sıkıntısı giderilecektir." dedi. (İLKHA)

 
Bu haber 627 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması