HÜDA PAR ve DEVA Partisinden su kesintileri ile ilgili açıklama

HÜDA PAR Siverek İlçe Başkanı Abdulrahim Sımak ve DEVA Partisi Siverek İlçe Başkanı Cuma Şirin, kentteki su kesintileri ile ilgili sosyal medya hesaplarından açıklama yaptı.

HÜDA PAR ve DEVA Partisinden su kesintileri ile ilgili açıklama
21 Mayıs 2021 - 17:35
Fırat Mahallesi'nde 3 gündür sularının akmadığını iddia eden mahalle sakinleri, Mahalleden geçen Mevlana Celaleddini Rumi Bulvarı'nda lastik yakarak, yolu trafiğe kapatmıştı.

Fırat Mahallesi'nde yaşanan su sorunu ile ilgili HÜDA PAR Siverek İlçe Başkanı Abdulrahim Sımak ve DEVA Partisi Siverek İlçe Başkanı Cuma Şirin, sosyal medya hesaplarından bir açıklama yaptı.

"Fırat Nehri Su Projesi"nin akıbeti ne oldu diye soran HÜDA PAR Siverek İlçe Başkanı Abdulrahim Sımak, "Fırat Mahallesi'ndeki su sorununa dikkat çeken HÜDA PAR Siverek İlçe Başkanı Abdulrahim Sımak, "Kentimizin su sıkıntısı bir türlü bitmek bilmiyor. Özellikle içerisinde bulunduğumuz salgın sürecinde, havaların da ısınmasıyla birlikte temel ihtiyacımız olan suyu temin edememek büyük mağduriyetlere neden olmaktadır. Yaptığımız alan taramasında halkımızdan bize gelen bilgilere göre merkez ve kırsal bir çok mahallede su kesintileri devam etmektedir. Büyükşehir Belediyesi tarafından 2016 yılında ihalesi yapılan 'Siverek'e içme suyu kazandırdık' denilerek reklam panolarında afişe edilen 'Fırat Nehri Su Projesi'nin akıbeti ne oldu? Projenin bir an önce bitirilmesini ve halkımızın temel ihtiyacı olan suyun kesintisiz halka sunulması için yetkililerden gerekli olan adımları atmasını bekliyoruz. HÜDA PAR olarak bu sorunun takipçisi olacağımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz." şeklinde ifade etti.

"Şehre su pompalayan içme suyu şebekeleri delinerek tarımsal sulamada kullanılıyor"

2021 yılında halen su sorunun yaşanmasına anlam veremediğini belirten DEVA Partisi Siverek İlçe Başkanı Cuma Şirin, "Fırat mahallesine su sağlayan kuyuların bulunduğu parsellerin satılması ve sonrasında bu açığı kapatacak kuyuların planlanmadığı için mahalleli su bulamıyor. Yetkililerin sorunu çözmemesinden dolayı dün akşam vatandaş Çermik yolunu trafiğe kapatıp lastik yaktı.  2021 yılında halen şehir merkezine su sağlayamıyoruz. Karacadağ başta olmak üzere kente su pompalayan içme suyu şebekelerinin bir çok yerde delinerek tarımsal sulama için kullanılması da sorunu büyütüyor." şeklinde konuştu.

www.siverekgenclik.com

Bu haber 1287 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor