Gazeteci Dolaş'tan Büyükşehir Belediyesi'ne çağrı: Allah için adaletli olun

Usta Gazeteci M. Şükrü Dolaş, Büyükşehir Belediyesine adaletli olun çağrısında bulundu.

Gazeteci Dolaş'tan Büyükşehir Belediyesi'ne çağrı: Allah için adaletli olun
03 Ocak 2022 - 14:34

Şükrü Dolaş'ın yazısı

Uzun yıllardan beridir Şanlıurfa bölgesi özelde ise Siverek kentinde gazetecilik yapıyorum. Bugüne kadar gerek büyükşehir yasasından önce gerekse de tarihi Siverek ilini köy statüsüne dönüştüren Büyükşehir yasasının ardından değişmeyen tek şey Siverekliye üvey evlat muamelesidir. 

Şanlıurfa’nın büyükşehir olması için yasal çalışmalar başladığı o günlerde bir yazı kaleme almıştım. “Büyükşehir yasası siyasi mi, yoksa insani mi?” yazımı okuyan değerli bir milletvekilimiz, yazımı okuduktan sonra beni telefonla arayarak, “İnşallah insani olur” demişti. O gün bugün Siverek için köklü ve insani bir hizmet aradım durdum. 

Büyükşehir belediyesi basın daire başkanlığınca yayımlanan hizmetlerin anlatıldığı bülteni imcelemeye başladım. Siverek ismiyle hizmeti birleştirme arayışım boştu. Bültende Siverek için iki foto ayrılmıştı. Bir su sorunu, su sorunun çözüme nasıl kavuşturulduğunu kısa bir hatırlatmayla dile getireyim! Eski Belediye başkanları döneminde içme suyunun ihalesini alan firma sıra kadem basıp çalışmaları durdurmuştu. Belediye Başkanı Ayşe Çakmak görev gelir gelmez, Milletvekilimiz Mehmet Kasım Gülpınar ile Cumhurbaşkanının makamında yapılan görüşmede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayşe Çakmak başkanımıza en acil sorunun nedir soruna karşılık Başkan Çakmak, “içme suyu vatandaşlarımız için memleketimiz için en büyük sorun…” demiş.

Cumhurbaşkanı ile Milletvekilimiz Gülpınar’ın girişimiyle su ihalesi yeniden yapıldı. Büyükşehir hizmet bülteninde bize ayrılan su hizmetinin hikâyesi bu.  
İkinci fotoğrafın hikâyesi ise hayvan barınağı hikâyesi. Bu hayvan barınağının hizmeti Siverek Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yapılıyor. Öncesine gidersek yani Siverek’i köy yapan Urfa’yı Büyükşehir yapan yasadan önce Siverek Belediyesinin kendisine ait zaten bir havan barınağı vardı! 

Dergiyi bir arkeolog edasıyla inceledim, gerçek hikâyelerini anlattığım başka bir fotoğrafa rastlamadım.

Bir Siverekli olarak öfkelenmemek elde değil. Demek gelen gideni aratıyor. Nihat Çiftçi başkanın döneminde Siverek az da olsa hizmet görüyordu. 

Dergiyi incelediğimde nüfusu ve coğrafik yapısı ile Siverek’in bir mahallesi kadar olan yerler, tam hizmet almasalar bile Siverek’ten daha çok hizmet alıyorlar. Bu manzara her Sivereklinin yüreğini acıttığı gibi benim de yüreğimi acıtıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin başkanıma sormak istiyorum; değerli başkanım “belediye başkanı seçimlerinde bugün unuttuğunuz Siverek halkı partinize dolayısıyla o makamda oturasınız diye 65 bin oy verdi. Değerli Başkanım zatıâliniz, hukukun üstünlüğüne inanan inançlı bir insansınız, yayınladığınız hizmet dergisini elinizi vicdanınıza Siverek’in hakkı bu mu? Diye düşünün vereceğiniz adil ve adaletli karara saygılı olacağım.”

Değerli Başkanım hizmet derginizi incelediğimde Allah var Urfa merkeze özellikle yenileme, yeşil alan, yeni yol açma, yol genişletme çalışmalarınıza diyecek yok. Sayın Başkanım Şanlıurfa büyükşehir sadece merkezden ibaret değil!

Kusura bakmayın bende kalmış size hatırlatmada bulunuyorum. Sizde biliyorsunuz sadece geçen yılın ilk beş ayın da büyükşehir yasasının size verdiği yetkiye istinaden eski parayla 35 trilyon iştikakı Siverek’ten kestiniz.

Buna karşı Siverek Belediyesinin neler yaptığını size hatırlatmak isterim. Yüzölçümüyle Büyükşehir belediyesini hizmet ağı içinde olan yeşil alanlarda, mezarlıklarda, şehrin geniş ana caddeleri ve metrekare olarak size ait yani büyükşehir hizmet alanı içinde bulunan tüm caddelerin temizliğinde, kırsalda bulunan çöplerin toplanmasında Siverek Belediyesi’nin işçileri çalışıyor.

Değerli başkanım hizmet dergisinin kapağında size ait olan şu sözler çok güzel,

“Büyükşehir sevda ister” 

Değerli başkanım sizin sevdanız sadece Urfa merkez için olursa biz ilçe halkları özellikle Siverek halkı susuz bir menekşeye döner ve kurur. 

Değerli başkanım Siverek merkez ve kırsalıyla 650 yerleşim birimimizin olduğunu ilçe nüfusumuzun 270 bin olduğunu hatırlatarak şu çağırıyı yapmak istiyorum; biz Siverekliler eşit hizmet değil adil ve adaletli bir hizmet istiyoruz. 

Hakkımızı, hakkımız olanı istiyoruz. Hak verilmediği her ay ve her yıl bizi yaralıyor. Değerli Başkanım Siverek halkının sizlere 65 bin oy verdiğini unutmayın, Siverek halkı kendisini unutanları hiçbir zaman unutmaz.

Siverek’e üvey evlat muamelesi yapmayın, Allah aşkına adil ve adaletli hizmet yapın artık!

Bu haber 888 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...