SİVİL-Der Fahri Başkanı Aymaz'dan Cumhurbaşkanına mektup

Aymaz tarafından Cumhurbaşkanına gönderilen mektupta Sosyal Hizmetler Bölümü’nün Harran Üniversitesi Rektörlüğü tarafından acilen açılmasını, KYK yurdu ve kütüphane ile ilgili talepler sıralandı.

SİVİL-Der Fahri Başkanı Aymaz'dan Cumhurbaşkanına mektup
03 Ocak 2022 - 14:27

CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMINA
                                               ANKARA

İlgi: 
a) 02 Kasım 2021 tarihli dosya ve ekleri.
b) 09.11.2021 tarih ve 2105469081 Başvuru Sayılı CİMER yazısı.
c) 23.11.2021 tarih ve 79732 numaralı Harran Üniversitesi Bilgi Edinme Birimi yazısı.


Sayın Cumhurbaşkanım, İlgi (a) tarihli dilekçem ve eklerinde çözümünü arz ettiğim üç sorunun çözüme kavuşturulması, taleplerimden ibaretti.
  1. Siverek Uygulamalı Bilimler Fakültemize ikinci bölüm olan Sosyal Hizmetler Bölümü’nün Harran Üniversitesi Rektörlüğü tarafından acilen açılması.
  2. Kentimizde 27 yıl önce açılan Siverek Meslek Yüksekokulu (SMYO) ile 5 yıl önce açılan Uygulamalı Bilimler Fakültesinde toplam 700 öğrenci mevcudu olduğu halde KYK tarafından Öğrenci Yurdu bir türlü açılmadığından öğrenciler mağdur olduğu gibi tercihte caydırıcı olduğu için KYK yurdunun en kısa zamanda açılması.
  3. Siverek Belediyesi tarafından yapılan modern kütüphanenin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından modern bir kütüphanenin acilen açılarak gençlerimizin hizmetine sunulması.
Sayın Cumhurbaşkanım, dilekçem CİMER tarafından Harran Üniversitesine gönderilmiş ve Harran Üniversitesi Rektörlüğü tarafından verilen cevap şu şekildedir:  

"Belirtilen Yükseköğretim Öğrenci Yurdu ile söz konusu Kütüphanenin hizmete açılması talebiniz ilgili diğer kurumlara ait olup, Siverek Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nde Sosyal Hizmetler Bölümü’nün öğrenci alımına başlayabilmesi için, akademik kadro tahsisi ile ilgili planlamalar devam etmektedir"

Harran Üniversitesi Bilgi Edinme Birimi (1)
Verilen bu cevabın “Belirtilen Yükseköğretim Öğrenci Yurdu ile söz konusu Kütüphanenin hizmete açılması talebi ile ilgili cevaba katılıyorum çünkü onları ilgilendirmiyor. Ancak Siverek Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nde Sosyal Hizmetler Bölümü’nün açılması konusundaki cevaba katılmam mümkün değildir. Rektörlüğün verdiği cevap tatmin edici bir cevap olmadığı gibi sorunu çözmeye yönelik de değildir.  Rektörlük makamı sorunu yokuşa sürmeye ve baştan savmaya çalışmaktadır.

Yukarıda da belirttiğim gibi, CİMER olarak Siverek Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nde Sosyal Hizmetler Bölümü’nün açılması için YÖK’ten söz konusu fakültemiz adına kadro tahsis edilmesinin takipçisi olmanızı arzu ediyorum. Aksi halde Harran Üniversitesi Rektörlüğü ikinci bölüm açmayarak Fakültenin kapatılması için zemin hazırlamaktadır. Sebebine gelince; YÖK tarafından Siverek Uygulamalı Bilimler Fakültesinde Sosyal Hizmetler Bölümünün açılmasına karar verildiği halde aradan yıllar geçtiği halde Üniversite Rektörlüğü, bölüme öğrenci almamak için direnmektedir. Gerekçe olarak da; “YÖK barınma sorunu olan yerlerde bölüm açmaya izin vermiyor” denmektedir.

Harran Üniversitesi YÖK’ün hiçbir mevzuatında yer almayan akıl dışı bir gerekçe ile açık bulunan bölüme kadro vermemekte ve bundan YÖK’ün sorumlu olduğunu belirtmektedir. Barınma sorunu gerekçe olsa ülkemizdeki Fakülte ve Meslek Yüksekokulların büyük bölümü açılmamış olurdu. Ayrıca YÖK’ün açma kararına direnerek görevini yapmaması da bu Fakültemizin kapanmasına yönelik eylem olduğuna inanmaktayız. Rektörlüğü göreve davet ediyorum.

Sayın Rektörümüz ile gerek Sivil Toplum Kuruluşlarıyla heyetler halinde 1 Ağustos 2019 tarihinde Rektörlük Makamında yapılan toplantılarda ve gerekse telefon ve mesajlarla yaptığımız görüşmelerde Fakültemize 2. bölümün açılması talebimizi rektörümüz ret etmektedir. Üç yıldır açık bulunan Sosyal Hizmet Bölümü’ne bu yılda öğrenci alınmazsa YÖK bölümü kapatacaktır.  (2) Bu nedenlerle de Rektörlüğün verdiği cevap gerekçeleri yansıtmamaktadır.

Cumhurbaşkanlığı olarak duruma el koymanızı ve takipçisi olmanızı yüksek makamınızdan istirham etmekteyim.

Siverek’in çeyrek nüfusuna sahip illerde, Üniversiteler kurulmuşken tarihte il olan ve çok sayıda ilden nüfus itibariyle daha büyük olan günümüzde de 270 bin nüfusa sahip olan bir kentte Adalet ve Kalkınma Partisi Hükümeti tarafından 2016 yılında açılan Siverek Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nin uzun yıllar aradan geçtiği halde bir bölümle eğitime devam etmesi Harran Üniversitesi Yönetimine yakışmamaktadır.

Yukarıda arz ve izah etmeye çalıştığım haklı nedenlerden dolayı önümüzdeki eğitim-öğretim yılında Üniversite öğrencilerimizin mağdur olmaması için KYK yurdunun açılması, nüfusu 300.000’ne yaklaşan ilçemize acilen modern bir kütüphanenin hizmete girmesi ve Siverek Uygulamalı Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmetler Bölümü’nün acilen açılması için gerekli çalışmaların yapılmasını arz ve talep ediyorum.  (03 Ocak 2022)

Koçali AYMAZ

ADRES                                                          
Ofis Mah. 2. Sokak No:18
SİVEREK

GSM: 0553 707 80 63
EKİ ;
(1)Harran Üniversitesi Bilgi Edinme Birimi yazısı
(2) Urfa Fanatik Web sitesinin 02 Ağustos 2019 tarihli Rektör Beyle görüşme haberi
 
(3) Rektör Beye sorulan sorular tablosu
(4) Sayın Cumhurbaşkanımızdan taleplerim

 
Bu haber 1027 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • İl olmadan sorunlar çözülmez
    2 yıl önce
    Siverekin il olması ve üniversitenin sorunları için gösterdiğiniz çabalardan dolayı teşekkürler sayın Aymaz.Allah razı olsun

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı