Gübre fiyatlarına yüzde 20 indirim yapıldı

GÜBRETAŞ, bitki beslemede önemli yer tutan yavaş salınımlı gübreler ile damla sulama ve yaprak gübrelerinde ilkbahar sezonu öncesi ortalama yüzde 20 indirim yaptıklarını açıkladı.

Gübre fiyatlarına yüzde 20 indirim yapıldı
24 Aralık 2021 - 12:02
GÜBRETAŞ'tan yapılan açıklamada, bitki beslemede önemli yer tutan yavaş salınımlı gübreler ile damla sulama ve yaprak gübrelerinde ilkbahar sezonu öncesi yapılan yüzde 20’lik indirimin, bitki besleme maliyetlerinin düşürülerek tarımsal üretimin sürdürülebilmesi açısından önem taşıdığı kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen GÜBRETAŞ Genel Müdürü İbrahim Yumaklı, "Ülke tarımında verimliliği artırmak için çalışan şirketimiz, özellikle son beş yılda bu misyonunu daha etkin hale getirerek arazide gözlem ve reçetelendirme çalışmalarını yaygınlaştırdı. Türkiye’nin tarımsal üretim yapılan her noktasında model üretim alanları kurarak üreticilerimize yerinde örnek uygulamalar ile bitki beslemeden sağladıkları faydayı artırmaları için danışmanlık hizmeti verilmeye başlandı. GÜBRETAŞ’ın bilinçli tarımı yaygınlaştırma faaliyetleri kapsamındaki model alan uygulamalarında yapılan hasatlarda tespit edilen en önemli hususlardan biri de damla sulama ve yaprak gübreleri ile oluşturulan etkili bitki besleme programlarından yüksek verim alınabilmesi oldu." dedi.

Yumaklı, Türkiye'de tarımsal üretimin devamlılığı açısından verimliliğin en önemli konu olduğunu çünkü sınırlı tarım alanlarından daha fazla ürün elde etmek için verim ve kaliteyi artırmak gerektiğine dikkat çekti.

Bunu başarılması halinde Türkiye'nin gıda ihtiyacını fazlasıyla karşılarken, aynı zamanda çiftçilerin tarımdan elde ettikleri gelirin de yükselmesine katkı sağlanmış olacağını ifade eden Yumaklı, "Bu vesileyle ilkbahar sezonu öncesi damla sulama ve yaprak gübreleri ile yavaş salınımlı ürünlerde yapılan indirimin yüksek verim için katkı sağlamasını temenni ediyor, üreticilerimize yeni sezonda bereket dolu hasatlar diliyoruz." diye belirtti. (İLKHA)

Bu haber 506 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...