Hac kesin kayıtlarında son gün 24 Mart

Şanlıurfa İl Müftülüğü, Hac kura sonuçlarında ismi çıkan hacı adaylarının 24 Mart tarihine kadar kesin kayıt yaptırması konusunda uyarıda bulundu.

Hac kesin kayıtlarında son gün 24 Mart
20 Mart 2023 - 10:51
2023 yılı haccı için kesin kayıtlar devam ediyor. Kurada ismi çıkan vatandaşlar ve önceki yıllarda kurada ismi çıkıp 65 yaş ve üstü olduğu için hacca gidemeyenler için hac kesin kayıtları devam ediyor. Kayıtlar, 24 Mart cuma günü sona erecek.

Süresi içinde kayıt yaptırmayanların hakları iptal edilecek. Kayıt hakkı elde eden vatandaşlar, e-Devlet üzerinden kendileri kayıt yaptırabilecek. İl veya İlçe Müftülüklerinden de kayıtlar alınabiliyor.

E-Devlet üzerinden kayıt yapanlar organizasyon tercihi, konaklama türü, havalimanı seçimi ve peşin/taksitli ödeme seçeneklerini seçerek, 24 Mart cuma gününe kadar hac ücretini bankaya yatırmaları gerekiyor.

Taksitli ödemeyi tercih edenler, ücretin yarısını 24 Mart tarihinde ödeyecek. Kalan borcun yarısını 20 Nisan’da ve son taksitini ise, 18 Mayıs tarihine kadar ödeyebilecek. Vatandaşlar, e-Devlet üzerinden kayıt haklarının olup olmadığını kontrol edebilecek.

 
Bu haber 312 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyespor 2-0 Adıyaman Belediyespor
Siverek Belediyespor 2-0 Adıyaman Belediyespor
Bugün vefat edenler
Bugün vefat edenler