Melik, CHP'den Milletvekili aday adayı oldu
TMMOB ZMO Şanlıurfa Şube Başkanı Abdullah Melik, Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) 28. Dönem Şanlıurfa Milletvekili için aday adayı başvurusunda bulundu.

Editör: Siverek Gençlik
20 Mart 2023 - 11:51 - Güncelleme: 20 Mart 2023 - 11:53
Melik, "Türkiye ulusal ve uluslararası alanda zorlu bir süreçten hem ekonomik hem sosyal, hak, hukuk, adalet, insan hakları ihlalleri, adalet eşitsizliği, kamuda ve hükümette ciddi israfın olması gibi, sorunlar Türkiye’yi bu noktaya getirdi. Dünyada eşi benzeri olmayan, kadim kentimiz Urfa'da da maalesef durum Türkiye’den çok farklı değil, eğitimden sağlığa, turizmden tarihe, tarıma dayalı sanayiden ve kentleşmeden, çevreye belediye hizmetlerine kadar her anlamda Urfa geriye gitmiştir." ifadelerini kullandı.
"Cumhuriyet Halk Partisinden 28. Dönem milletvekilli aday adayı olmaya karar verdim"
Urfa'daki eğitim seviyesinin düşük olmasına dikkat çeken Melik, "Türkiye'nin en kalabalık şehirlerden biri yaklaşık 2,5 milyon nüfusu var ve Türkiye'nin en genç şehri olmasına rağmen, eğitim seviyesi en düşük Urfa en fazla işsizlik Urfa'da… Türkiye'nin en düşük milli hasılası Urfa'da, sağlık hizmetleri bakımından en az hizmet Urfa'da, madde bağımlılığı kullanımında Urfa üst sıralarda, antideprazant kullanımında Urfa üst sıralarda. Son 20 yıldır iktidarın ve Urfa'yı yönetenlerin Urfa’dan haberi yok. Uzun yıllar kamuda ve STK’larda çalıştım, bu bilgi ve birikimimi özelde Urfa’da genelde ise ülkemiz için daha da faydalı olacağımı düşündüğüm, Türkiye’de toplumsal barışı sağlayacağına inandığım, ilkelerini ve tüzüğünü benimsediğim Cumhuriyet Halk Partisinden 28. Dönem milletvekilli aday adayı olmaya karar verdim. Türkiye Cumhuriyetinde ikinci yüzyılı birlikte inşa edeceğiz." şeklinde konuştu.
"Urfa’nın haklarını çıkarlarını Ankara’da TBMM de savunmaya adayım"
Melik, açıklamasının sonunda şu ifadeleri kullandı, "Bu nedenle 21 yıl görev yaptığım Tarım ve Orman İl Müdürlüğündeki devlet memurluğu görevimden ve 20 yıl çeşitli kurullarında bulunduğum 5 dönemde şube yönetim kurulu başkanlığını yaptığım TMMOB Urfa Şube başkanlığından ve Urfa Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeliğinden istifa ediyorum."
www.siverekgenclik.com
Bu haber 250 defa okunmuştur.
-
Siverekli emekli öğretmenden iyi haber!
-
Urfa'daki depremle ilgili ilk açıklama: Bir olumsuzluk yok
-
Osman Gazi Hanımlar Konağı açıldı
-
Siverek'te 200 üye ile buluşma toplantısı
-
Siverek'te iş yerine silahlı saldırı!
-
Şanlıurfalılar 3,7 büyüklüğündeki depremle uyandı
-
Çamaşır suyuna batırılmış tavuk eti ele geçirildi...
-
Siverek'te devrilen tır alev alev yandı
-
Demirtaş'tan itiraf: Halkımıza layık bir politika ortaya koyamadık
-
Siverek'te dolu felaketi 12 bin dekar alana zarar verdi
-
12 Kilo Esrar Ele Geçirildi
-
"Sigarayı Bırakın Hayat Perdenizi Kapatmayın"
FACEBOOK YORUMLAR