Haliliye ilçesinde peyzaj çalışmaları ile parklar yeşilleniyor

Haliliye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarla mevcut parklar, ağaç ve çiçek ekimleri ile rengarenk yaşam alanlarına dönüşüyor.

Haliliye ilçesinde peyzaj çalışmaları ile parklar yeşilleniyor
22 Aralık 2022 - 15:13

Haliliye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, “Yeşilin ve Doğanın Kalbi Haliliye” sloganıyla çalışmalarını sürdürüyor.

İlçeye kazandırılan yeni parklar ile yeşil alan miktarını arttıran ekipler, mevcut parklardaki düzenleme çalışmalarını devam ettiriyor. Yapılan peyzaj çalışmaları ile rengarenk çiçekler, park ve bahçelerde toprakla buluşturuluyor. Bu kapsamda Göbeklitepe Parkı ve Mustafa Direkli Parkında yürütülen hummalı çalışmalarla rengarenk çiçek ve ağaçlarla parklar, hem yeşilleniyor hem de parklara estetik görüntü veriliyor.

Yemyeşil bir Haliliye için sahada çalışmalarını yürüten ekipler, ilçeye kazandırdıkları yeni parklarla da kişi başına düşen yeşil alan miktarını her geçen gün artırıyor. Son 3 yılda Haliliye’ye kazandırılan 35 yeni parkı vatandaşların hizmetine sunan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, yeşil alan miktarını 258 bin metrekare artırarak, 843 bin metrekareye çıkardı.

Bu haber 620 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü