Harran Üniversitesi'nden yeni eğitim-öğretim yılı açıklaması

Harran Üniversitesi, 2021-2022 yılı güz dönemi eğitim- öğretim yılının “hibrit eğitim” modelini planlandığını duyurdu.

Harran Üniversitesi'nden yeni eğitim-öğretim yılı açıklaması
01 Eylül 2021 - 21:56
Eğitim-öğretim faaliyetlerinin, Yükseköğretim Kurulu Kararları ve Sağlık Bakanlığınca alınan tedbirlerin dikkate alınacağı belirtilen açıklamada, yüz yüze ve online karması olan “hibrit eğitim” modeli ile yapılması planlanmakta olduğu ifade edildi.

Harran Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Akademik birimlerimizin kurullarının alacakları kararlar doğrultusunda, derslerin bir kısmının (AKTS değerleri toplamı üzerinden derslerin en fazla yüzde 40’ına kadar) 'Uzaktan Öğretim', diğerlerinin ise “Yüz Yüze Eğitim” şeklinde yürütülebilmesine (hangi dersin ne şekilde yürütüleceği, bölüm ve programların web sitelerinden duyurulacaktır). Yüz yüze eğitim faaliyetlerinin sağlıklı ortamlarda yürütülebilmesi için seyreltilme ihtiyacı duyulan derslerin, derslik kapasitelerine göre şüphelendirilmesine, ders sürelerinin her bir ders saati için 30 dakika olarak belirlenmesine, yeni bir senato kararına kadar rektörlük servis dersleri hariç olmak üzere online ve yüz yüze yürütülen derslerin tüm sınavlarının yüz yüze yapılmasına, üniversitemizin sosyal ve spor tesisleri dahil tüm kapalı mekanlarında yapılacak idari ve akademik faaliyetlerin, maske, mesafe, hijyen koşullarına uygun şekilde yürütülmesine azami derecede dikkat edilmesine,  personel, öğrenci ve misafirlerimizin sosyal ve spor tesisleri ile yerleşkelerdeki binalara HES kodu ile giriş yapmaları ve aşı kartlarını hazır bulundurmaları gerekmektedir.” denildi.

“Salgının seyrine göre Harran Üniversitesi Senatosu yeni kararlar alabilecektir”

Açıklamanın devamında ise “Kampüse girmek istenilen tarihten en az 15 gün önce ikinci doz aşının yaptırılmış olması veya en fazla 72 saat önceden alınmış negatif sonuçlu PCR testinin yanlarında bulundurulması gerekmekte olup, bina girişlerinde bunların denetimlerinin yapılmasına karar verilmiştir. Salgının seyrine göre Harran Üniversitesi Senatosu yeni kararlar alabilecektir.” İfadelerine yer verildi. (İLKHA)

 
Bu haber 585 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması