Hasar Tespit itiraz sonuçları açıklandı

Şanlıurfa'da, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen yapılarla ilgili yapılan itiraz sonuçları karara bağlandı.

Hasar Tespit itiraz sonuçları açıklandı
27 Mayıs 2023 - 13:14
6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hasar tespit çalışmaları başlamıştı.

Ekiplerce, depremin ardından başlayan hasar tespit çalışmaları ile ilgili olarak hasarsız, az hasarlı, orta hasarlı, ağır hasarlı ve acil yıkılacak diye yapılarla ilgili işlem yapılmıştı.

Bakanlık, hasar tespit çalışmalarının muhtarlıklarda ilan edilmesinin ardından 1 ay sürelik itiraz süresi tanımıştı.

Yapılan itiraz sonuçlarını değerlendiren Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Şanlıurfa İl Müdürlüğü, Urfa merkez ilçelerde ve bazı ilçelerde itiraz sonuçlarını kesinleştirdi.

İtiraz sonuçları E-Devlet üzerinden ve https://hasartespit.csb.gov.tr/ adresi üzerinden öğrenilebilecek.
Sonuçlarla ile ilgili itirazlarda ise mahkeme yolu açık olacak.

Hane başı ödemeler devam edecek mi?

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan saha çalışmaları sonucu konutları hasar gördüğü tespit edilen vatandaşlara yönelik 10 bin TL tutarındaki Hane Başı Destek Ödemeleri yapılmaya başlanmıştı.

AFAD tarafından hasar tespit çalışmaları sonuçlanan binalarla ilgili ödemelerin devam edeceği açıklandı.
AFAD'dan 23 Mart 2023 tarihinde yapılan açıklamada:

"Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi kabul edilen 11 ilimizde afetzedelerin acil ihtiyaçlarının karşılanması için 10.000 TL 'hane başı destek ödenmesine' devam edilmektedir.

Bugüne kadar Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Hasar Tespit Ekipleri tarafından yıkık, acil yıkılacak, ağır ve orta hasarlı ile az hasarlı olarak tespit edilen 1.506.317 haneye yönelik 'hane başı destek ödemesi' aralıksız devam etmekte olup ödemeler son aşamaya gelmiştir." denildi.

GAPGündemi.com

Bu haber 881 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem