HÜDA PAR’dan İstanbul’daki bombalı saldırıya sert tepki

İstanbul’da yaşanan bombalı saldırılara ilişkin bir açıklama yayımlayan HÜDA PAR Genel Merkezi, saldırının arkasında karanlık güçlerin ve bu güçlerden medet uman yerli işbirlikçilerinin olduğunu belirtti.

HÜDA PAR’dan İstanbul’daki bombalı saldırıya sert tepki
11 Aralık 2016 - 18:23

HÜDA PAR Genel Merkezi yayımladığı açıklamayla, dün gece İstanbul’da yaşanan bombalı saldırıları lanetledi.

Saldırının arkasındaki karanlık güçler ve bu güçlerden medet uman yerli işbirlikçilere dikkat çekilen açıklamada, “Bu terör eylemini gerçekleştiren kim olursa olsun emperyalistler için maşalık ve uşaklıktan başka bir şey yapmamıştır.” denildi.

Yayımlanan açıklamanın tam metni:

Dün gece İstanbul Beşiktaş’ta futbol müsabakası sonrası düzenlenen iki ayrı bombalı saldırı sonucu 40 civarında vatandaş hayatını kaybetmiş, 150’den fazlası da yaralanmıştır.

Kimden gelirse gelsin ve hedefi ne olursa olsun, bu saldırıyı düzenleyen tetikçileri, arkasındaki yerel veya küresel karanlık güçleri ve bundan medet uman çevreleri şiddetle lanetliyoruz.

Saldırının gerçekleştiği yer ve zaman dikkate alındığında çok daha büyük kayıpların hedeflendiği anlaşılmaktadır. Hedef ne olursa olsun, bu tür terör eylemlerinin bir yol ve yöntem olarak benimsenmesinin ve yaşam alanlarında bombalar patlatılmasının hiçbir haklı gerekçesi olamaz.

Bu melun saldırı, emperyalist güçlerin siyasi, askeri, psikolojik veya stratejik emellerine ulaşmak için İslam coğrafyalarında yoğunlaştırdıkları saldırı, cinayet ve katliamlardan bağımsız değildir. Bu terör eylemini gerçekleştiren kim olursa olsun emperyalistler için maşalık ve uşaklıktan başka bir şey yapmamıştır.

Bu vahşi eylemi, arkasındaki güçleri ve maşalarını tel’in ediyor, can kaybının daha fazla artmamasını temenni ediyoruz.

Saldırı sonucu hayatını kaybetmiş olanlara rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara da âcil şifalar diliyoruz.

(İLKHA)

Kaynak: https://www.ilkha.com/haber/46186/huda-pardan-istanbuldaki-bombali-saldiriya-sert-tepki


Bu haber 2225 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü