HÜDA PAR İl Başkanı: Esnaf Çaresiz Yetkililer Sessiz

Evren Sanayi Sitesi Bölgesi'nde bulunan sanayi esnafını ziyaret eden HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, artan işyeri fiyatlarına karşın yeni iş yerleri için arsa tahsis edilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

HÜDA PAR İl Başkanı: Esnaf Çaresiz Yetkililer Sessiz
28 Ekim 2022 - 16:12


Her hafta Cuma günü saat 11.11'de Şanlıurfa'nın bir sorununu ve bu soruna yönelik çözüm önerilerini paylaşan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, bu hafta küçük işletme ve Evren Sanayi esnafının sorunlarını gündeme taşıdı.

Piyasaların devam eden durgunluğu küçük esnafın direnme gücünü kırıyor. Artan kira fiyatları esnafın belini kırdı. İşyerini kapatmak zorunda kalan esnaf, fabrikalarda iş aramaya başladı. Kimi esnaf işyeri kiralamakta güçlük çekiyor ve kimi esnaf da bütçesine uygun işyeri bulamıyor. Kimi esnaf ise piyasaların durgunluğundan dolayı işyerini kapatmak zorunda kalıyor. İşyerlerini kapatmak istemeyen esnaflar ise 3-5 kişi birleşip 1 dükkan kiralıyorlar.

Artan kira fiyatlarından dolayı evine ekmek götürmekte güçlük çektiğini söyleyen esnaf, böyle devam etmesi durumunda işyerini kapatmak zorunda kalacağını ifade etti.

Şanlıurfa Halı Yıkamacılar ve Tekstilciler Kooperatifi Başkanı Vedat Küçük, işyeri için yetkililerden uygun ortamda arsa tahsisi talebinde bulundu.

Şehir merkezinde ve ara sokaklarda işyeri açmak zorunda kalan esnaf, daha geniş ve rahat bir ortamda çalışmak istediklerini, ara sokaklarda halkı rahatsız etmek istemediklerini ifade etti.

Birçok esnafın işyeri satın aldığı Eyyübiye'ye bağlı Uğurlu Sanayi Sitesi kaderine terk edilmiş durumda. Yol yapım çalışmalarının yarım bırakıldığı site adeta hayalet şehri andırıyor.
Belediye başkanının 1 yıl önce yol yapım sözü verdiği halde yollarının yapılmadığını söyleyen esnaf, "Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş; yolunuzu yapacağız, diye 1 yıl önce söz verdi. Bamyasuyu, Sobacılar Pazarı ve Eyyübiye esnafı yol yapılacak diye buradan işyeri aldı. Şuan herkes mağdur durumda" dedi.



"Esnaf çaresiz, yetkililer sessiz"

Çaresiz durumda kalan esnafın taleplerine karşın yetkililerin sessiz kaldığını belirten Özaslan, "Esnaf çaresiz, yetkililer ise sessiz maalesef. 3-4 kişi bir araya gelip, bir işyeri kiralıyor ve ortak kullanıyorlar. Yapılması gereken şey  şu; Büyükşehir Belediyesi bir an önce harekete geçmeli ve yeni işyerleri yapmalı ki esnaf bu sıkıntıdan kurtulsun. Sadece oto tamiri esnafı değil, halı yıkamacılar kooperatifi de aynı sıkıntıdan muzdarip. Başka meslek gurubundaki esnaf kardeşlerimiz de yer talebinde bulunuyorlar fakat Büyükşehir Belediyesi diretiyor. Evren Sanayi Sitesi'nde 611 nolu parselde 232 adet işyeri yapılmış. Yıllardır esnaf oradaki işyerlerini kullanıyor ama tapusu yok! Sebebi ne? Orman Bölge Müdürlüğü ile Milli Emlak kendi aralarında mahkemelik olmuşlar. Her iki kurum kendi aralarında anlaşma sağlamalı ki esnafın mağduriyeti ortadan kalksın" ifadelerini kullandı.
Yeni yapılan işyerlerine elektrik dağıtım şirketinin hizmet vermede yetersiz kaldığına dikkat çeken Özaslan, "Şanlıurfa'nın 13 milletvekiline sesleniyorum; yeni işyerleri yapılıyor, elektrik dağıtım şirketi; benim bütçem yok, siz elektrik hattını çekin, trafonuzu kurun ve 2 yıl sonra da trafonuzu bize hibe edin, diyor. Böyle sorunlar da var" dedi.




"Particilik yapmayalım, memleketçilik yapalım"

Uğurlu Mahallesi'nde yapılan sanayi sitesinin yollarının yapılması halinde esnafın taşınacağını söyleyen Özaslan, "Eyyübiye Belediyesi 1 yıldır Uğurlu Sanayi Sitesi'nde söz vermiş olduğu asfaltı bir türlü yapmadı. Orada asfalt çalışması yapılırsa esnaf kardeşlerimiz çok rahat bir şekilde taşınacaklar. 

Buradan herkese çağrıda bulunuyorum; hiç kimse particilik yapmasın! Gelin hep beraber memleketçilik yapalım" dedi.

Bu haber 551 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü