İdlip'te hayatını kaybeden askerler için gıyabı cenaze namazı kılındı

Suriye’nin İdlip kentinde rejim güçlerinin saldırısı sonucu hayatını kaybeden 33 asker için Balıklıgöl Dergâh Camiinde gıyabı cenaze namazı kılındı.

İdlip'te hayatını kaybeden askerler için gıyabı cenaze namazı kılındı
29 Şubat 2020 - 09:56

Şanlıurfa İl Müftüsü Mehmet Taştan tarafından okunan Cuma hutbesinde, Suriye’nin İdlip kentinde rejim güçleri tarafından Türkiye askerlerine yönelik düzenlenen saldırıya değinildi.


Cuma namazının ardından Müftü Taştan tarafından, İdlip’te hayatını kaybeden 33 asker için gıyabı cenaze namazı kılınarak, dua edildi.


Cenaze namazı öncesinde cemaate seslenen Müftü Taştan, “Acımız büyük ama keyfimizden oralarda değiliz. Aramızda mazlumlar var. 3-4 milyon insan İdlip’te yaşıyor. Her gün tepelerine uçaklarla bombalar yağdırılıyor. İsrail, ABD, Rusya ve İran uçakları vuruyor. Hava sahası bizlere kapalı… Bazı ülkelerin uçaklarına hava sahasının açık olması aslında bir fikir veriyor bizlere… Amaçlarının ve niyetlerinin hainlik olduğunu ve Arz-ı Mev’ud olduğu bellidir. İnşallah Abdülhamidler çıkacak ve bu duruma dur diyecektir. ‘Vücudumu parça parça da etseniz de İslam topraklarından biz çakıl taşı bile vermem sizlere.’ Her Müslüman kardeşimiz, Bir Abdülhamid’dir. Üzüleceğiz, ağlayacağız ve sızlayacağız ama asla isyan etmeyeceğiz ve birliğimizi bozmayacağız.” şeklinde konuştu.


Daha sonra cami içerisinde bulunan Peygamber Efendimizim Sakal-ı Şerifi ve Kadem-i Şerifi ziyarete açıldı.


www.siverekgenclik.com

Bu haber 12500 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek