İkinci kez boruları çalınan çiftçi hırsızların bulunmasını istiyor

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde 65 bin lira değerindeki sulama boruları çalınan çiftçi, yetkilerden hırsızların bulunmasını istiyor.

İkinci kez boruları çalınan çiftçi hırsızların bulunmasını istiyor
29 Ocak 2019 - 13:20

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde bir çiftçinin sulama boruları bir yıl arayla iki defa çalındı. Çalınan boruların toplam değerinin 65 bin lira olduğunu belirten çiftçi, yetkilerden hırsızların bulunmasını istiyor.


Hilvan'a bağlı Aslanlı köyünde gece saatlerinde tarlada sulama boruları çalınan Çiftçi Sinan Gül, hem geçen sene hem de bu sene sulama borularının çalındığını söyledi. Borularının toplam değerinin 65 bin lira olduğunu aktaran Gül, şu anda mağdur olduğunu söyleyip yetkilerden hırsızların bulunmasını istedi.


Çocuklarıyla birlikte tarlaya gittiklerinde boruların çalınmış olduğunu fark ettiklerini söyleyen Gül, "Geçen sene aynı bu zamanda 40 bin lira değerindeki 600 adet sulama borularım çalındı. Soğan ektiğim tarlamı sulamak için borularımı döşedim. Yağmur yağmadığında soğanların haftada bir sulanması lazım. Hatta çocuklarım geçen sene borularımız çalındığı için şimdi döşemeyelim dedi. Bende dedim ki borular dağınık olduğu için kimse çalamaz. Birkaç gün önce tarlayı sulamaya geldik baktık borular çalınmış. Nereden bilelim çalınacağını. Savcı ve karakol komutanı geldi ve incelemeler yaptı. 130 adet 5'lik, 180 adet 2'lik yeni boru ve 75 adet yeni fiske aldım. Henüz parasını ödemedim, onlar çalınmış. Bu da yaklaşık olarak 25 bin lira tutuyor. Artık kendimden korkuyorum. Yabancı birilerinin gelip buradan çalacağını düşünmüyorum. Bu yolları yabancı birileri çıkaramaz. Artık ne yapacağımı bilemiyorum." diye konuştu.


"Şüpheli şahıslar korucular tarafından Aslanlı köyüne yakın bir petrolde görülmüş"


İki defadır hırsızlar tarafından mağdur edildiğini kaydeden Gül, "Gelip tarlaya baktığımda borular olmadığını görünce hemen Hilvan Jandarma Karakoluna haber verdim. Gölcük Karakol komutanı ve Bozova'dan inceleme ekibi geldi. Onların tespitine göre en az 6-7 kişi gelip çalmış. Karakol bana şüphelendikleri bazı kişilerin olduğunu söyledi. Geçen sene çalındığında kendim borularımın peşine düştüm ve Viranşehir'e kadar gittim. Savcı ve karakol komutanı beni aradı ve 'senin Viranşehir'de ne işin var, senin boruların sana yakın bir yerde çalınmış' dediler. Madem öyle araştırmasını yapıp bulsunlar. Ben mağdur olmuşum. İzler var ip ve tel kullanmışlar. İlk önce Allah'a sonra Devlet'e güveniyoruz. Devlet bulmazsa ben nasıl bulabilirim. Bulsam dahi ben kendi kafama göre adamların üstüne gidemem. Çünkü suç işlemiş olurum. Allah için yetkililer bunları bulsun. Borularımın çalındığı gece de geç saatlerde bazı şüpheli şahıslar korucular tarafından Aslanlı köyüne yakın bir petrolde görülmüş. Üstleri, başları ve ayakkabıları çamur içindeymiş. Petrole yemek yemeğe geldiklerini söylemişler. Şüphe üzerine Karakol tarafından BOTAŞ borusu hatları kontrol edilmiş fakat bir şey yokmuş. O kişilerin benim borularımı çaldığını düşünüyorum. Borularım bulunsun ben davacı da değilim." (Ramazan Şefkatlı-İLKHA)





Bu haber 2320 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem