Koçali Aymaz Sivereklilerin taleplerini Valiye iletti

SİVİL DER Fahri Başkanı Koçali Aymaz, Siverek'in sorun ve talepleri ile ilgili hazırlamış olduğu dosyayı Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin'e ulaştırılmak üzere İlçe kaymakamına teslim etti.

Koçali Aymaz Sivereklilerin taleplerini Valiye iletti
29 Ocak 2019 - 13:54

Sayın Valimiz; 


Tarihte birçok medeniyetleri sinesinde barındıran kad Siverek kenti tarihte sancaklık, eyaletlik, vilayetlik gibi idari görevleri yapmış Cumhuriyetin ilanıyla Osmanlının sancakları Cumhuriyetin ili kabul edildiğinden Siverek’te 62. İl olarak idari taksimatta yerini almıştır.


1925 yılında bölgede meydana gelen olaylar sonucunda 1926 yılında haksız bir siyasi kararla Siverek ilçe yapılarak düşman işgalinden kurtarılması için canı ve malı pahasına kurtarılması için şehit ve gaziler verip işgalden kurtardığı Urfa iline bağlanarak cezalandırmıştır. İlçe yapıldığından sürekli göç verdiğinden istenen ve arzulanan seviyeye ulaşamamıştır.


Siverek ilçe yapıldığından sürekli ihmal edildiğinden hak ettiği hizmet ve yatırımları gerek il yönetiminden ve gerekse siyasi hükümetlerden alamamanın üzüntüsünü yaşamaktayız.


Bilindiği üzere Siverek nüfusu ile yüzölçümü ile yerleşim birimleriyle stratejik konumu ile gelişmişlik durumu ile ekonomik kaynakları ile öğrenci sayısı ile seçmen sayısı ile ve nüfus artışı ile bölgemizde olduğu kadar ülkemizde de çok önemli yere sahip bir kenttir.


Sayın Valimiz;


İzninizle dilimiz döndüğünce kentimizin bazı sorun ve ihtiyaçlarını özet halinde takdirlerinize sunmak istiyorum


1-Turizm (Fırat ve Karacadağ) Projeler.


İl yönetimi turizm denince il merkezi, Halfeti, Birecik ve Harran dışında başka yerler akıllarına gelmemektedir. Gerek il mülki idare ve gerekse mahalli idareler yönetimi kadim şehrimiz Siverek tarihi yapılarının yanında doğal güzelliklerle dop dolu bir yer olduğunun farkında olmadığını üzülerek görüyoruz.


Sık sık sesimizi duyurmaya çalışsak da sesimizi duymamakta ısrar edildiğinin hüznünü yaşamaktayız.


İl yönetimleri tarafında hazırlanan çeşitli tanıtım afiş, kitap, CD, DVD, eylem planlarında Siverek ile ilgili tarihi ve doğal görüntülerinden bahsedilmemekte, yok sayılmaktadır.


Siverek tarihi tesislerin yanında yaz ve kış turizmi için iddialı olan Karacadağ Kayak tesisleri, atıl durumda olan Karacadağ’daki Karayolları Bakım Evi, kadim Fırat Nehrine 120 Km’den fazla sınırı olan doğal güzelliklerine kayıtsız kalınmaktadır.


Oysa bahsettiğimiz güzellikler yalnız Siverek için değil GAP Bölgesinin turizm merkezi olabilecek öneme sahip olduğu halde ne il yönetiminin ilgili birimlerinin (Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, GAP İdaresi Başkanlığı ve Büyükşehir Belediyesi) uzmanları tarafından ciddi bir araştırma yapılmadığı gibi çoğunun bu doğal serveti görmediğine inanıyorum.


Kentimizin, ilimizin ve ülkemizin kalkınması için mevcut doğal servetin bir an evvel etkili, yetkili ve sorumlular tarafından ciddi bir araştırma yapılarak eylem planlarının yapılarak ekonomiye kazandırmalarını öneriyoruz.


Sivil-Der olarak hazırladığımız “DOĞU FIRAT VADİSİNİN TURİZME KAZANDIRMA PROJE ÖNERİSİ (BİRİNCİ ETAP” isimli turizm proje önerisi 13.01.2015 tarihinde Kaymakamlık kanalıyla Makamınıza gönderildiği gibi aynı proje bizzat tarafımızdan Sayın Vali Yardımcısına sunulmuş olup günümüze kadar olumlu veya olumsuz bir cevap verilmemiştir. Proje önerisi bir dosya halinde ilişikte sunulmuştur.


Ayrıca 2018 yılında yeniden hazırladığımız proje Valilik Makamına sunulmuş beğenildiği halde proje kabul edilmemiştir.


Sayın Cumhurbaşkanımız 2019 yılını GÖBEKLİ TEPE YILI olarak ilan etmiştir. Bu kampanya kapsamında Siverek’in turizmde yerini alması için projelerle etkinliklerin uygulanmasını ve GÖBEKLİ TEPE ETKİNLİKLERİNE DÂHİL EDİLMESİNİ talep ediyoruz.


Bu konuda bölgede nelerin olduğu ve neler yapılabileceği konularında talep halinde önemli katkılarda bulunmaktan büyük mutluluk duyacağımızı söylemek isteriz.


2-Tarihi Siverek Kalesi


Sayın Valimiz;


Tarihi Siverek kalesi cumhuriyet boyunca ihmal edilmiş, korunmamış ve tahrip edilmesine neden olunmuştur.


Yıllarca Kale üzerinde toprak mahalli evlere taşınarak kalenin küçülmesine ve erozyona uğramasına neden olunmuştur.


1968 yılında kentimizde meydana gelen etkili yağışlar sonucunda kalenin kuzey cephesinde meydana gelen göçükte bir aileden 7 kişinin ölümüne neden olunmuştur.


Kalenin batı cephesinde ciddi göçüklerin olabileceğini İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne ve Kültür ve Turizm Bakanlığına dilekçelerle ve çektiğimiz kamera görüntülerinde “kale yıkılırsa sorumlusu kim?” başlıklı video ile müracaat edildiği halde ne cevap verildi ve nede ilgilenen oldu.


2015 Milletvekili Genel Seçimlerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve Şanlıurfa Milletvekili Adayı Faruk Çelik ve ekibi tarafından hazırlanan 4 yılda 400 proje kapsamında vaatlerinin hatta taahhütlerinin bir tanesi de Siverek Kalesinin çevre düzenlemesi, arkeolojik kazı ve restorasyonu olduğu halde hiçbir şey yapılmadı. 4 yılda 400 Projenin Siverek bölümü ile ilgili broşür ilikte sunulmuştur.


Sayın Çevre Bakanının yaptığı Basın açıklamasında Siverek Kalesinin etrafındaki evlerin istimlâk edileceğine dair haberi önemli olmakla birlikte eksiktir. Arkeolojik kazı ile restorasyon bölümü yok.


3-Diyarbakır- Şanlıurfa karayolu (Duble Yol)


Sayın Beyefendi;


2015 Milletvekili Genel Seçimlerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve Şanlıurfa Milletvekili Adayı Faruk Çelik ve ekibi tarafından hazırlanan 4 yılda 400 proje kapsamında vaatlerini hatta taahhütlerinin arasında Diyarbakır-Siverek-Şanlıurfa Karayolu bitirilecek maddesiydi. 2015 yılından günümüze bir santim bile ilerleme olmadı.


Ülkenin bir çok yerinde hızlı trenler yapılıp faaliyete geçirilirken, duble yollar bitirilirken Siverek’ten geçen Diyarbakır-Şanlıurfa karayolu duble yol bir türlü bitirilmiyor.


4-Devlet Hastanesi


Sayın Valimiz;


Siverek’te yapılan modern devlet hastanemiz ne yazık ki yönetim konusunda çok talihsizlikler yaşamaktadır. Örneğin devasa fiziki yapıya sahip Devlet Hastanemizde işitme engellilerin testleri 1,5 yıl kadar yapılamadı. Hastalar Şanlıurfa ve Diyarbakır iline gönderlerek mağdur edildi. Gerekçe test cihazı bozuk dediler. İl Sağlık Müdürlüğü ihale yoluyla alacak denmesine rağmen söz konusu test cihazı halen yok.


Ayrıca büyük nüfusa sahip olan tarihi Siverek kentinde sağlık sorunları nedeniyle Devlet Hastanesine başvuran hastaları doktorlar tarafından Ultrason’a gönderiyorlar. Ne yazık ki koca hastanemizde bir tane cihaz ve bir doktoru olduğundan ve çok sayıda hastaların birikmesi sonucunda hastalara 20-30 güne randevu veriliyor.


Yönetim boşluğunun yanında il Sağlık Müdürlüğünün ilgisizliği sonucunda hastalar mağdur edilmekte ve ciddi sorunların yaşanmasına zemin hazırlamaktalar.


Ayrıca Hastanemizde Göğüs Hastalıkları Uzmanı ile Beyin Cerrahi Uzmanı kadrosu boş. Koskoca Siverek kentinin modern Hastanesinde böyle hayati branşlarda Uzman Doktorların olmaması Siverek halkını mağdur etmekte, üzmekte ve huzursuz etmektedir.


5-Fakülte sorunları (Bina, yurt ve hoca sorunu)


Sayın Beyefendi;


Siverek Uygulamalı Bilimler Fakültesinin Siverek’te açılışının 3. Yılındayız. Fakültemiz 25 öğrenci ile eğitime başladı. İkinci yıl öğrenci sayısı 16’ya geriledi. Sonraki yıl ise öğrenci sayısı 12’ye düştü.


Fakültemizin binası yetersiz olduğundan yeni açılacak 2 bölüm için derslik  bulunmamaktadır. Acilen uygun bina tahsis edilmesi veya yeni bina için çalışmaların yapılması gerekmektedir.


Öğrencilerin Fakültemizi tercih etmemelerinin başlıca sebeplerinin başında Öğrenci Yurdunun olmamasından kaynaklanmaktadır. 2017 yılı ortalarında İl Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürü Siverek’e geldi. Fakültede Rektör Yardımcısı ve Dekan Prof. Dr. Şerafettin Kılıç, Dekan Yardımcısı Mehmet Ragıp Görgün, Sivil-der Başkanı A. Vahap Bayram, Koçali Aymaz ile görüştüğümüzde Siverek Öğrenci Yurdu 2017 Bütçe Programına alındığı için arsa tespit edip ihalesini yapmamız lazım demişti. Birlikte 2 hazır binayı gezip Müdür Beye ıslarla bu binaları geçici olarak faaliyete geçirin Öğrenci Yurdu binasını bitirince oraya taşırsınız önerisinde bulunduk.


Ayrıca Belediye Harita Müdürü Zülfükar Koyunbakan beyin katılımı ile heyet olarak Gençlik ve Spor Bakanlığının 22 parsel ve 22.000 Mt2 olan arazilerini ve Diyarbakır Karayolu üzerindeki 10.000 m2’lik arsayı gezdik. Yeni Öğrenci Yurdunun bu arsalardan birisinde yapılmasını beklerken her hangi bir gelişme olmadı.


Siverek’te Harran Üniversitesine bağlı Siverek Meslek Yüksek Okulu öğrencileriyle birlikte 450 öğrenci olduğu halde Şanlıurfa Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü görevini yapmamış ve 2017 Bütçe Programına alınan yurt binasının ihale işlemlerini gerçekleştirmemiştir. Adı geçen Müdür hakkında görevini yapmadığı için tahkikatın başlatılmasını talep ediyoruz. Ayrıca görevini yapmayan, ihmal eden, Siverek’e büyük bir kötülük yapan ve Fakültemizin gelişmesinin önüne set çeken bu Müdür hakkında bu dünyada olduğu gibi ilahi adalette de davacı olacağımızı ve hakkımızı helal etmeyeceğimizi söylemek isteriz.


6-Siverek Organize Sanayi Bölgesi sorunu


Sayın Valimiz;


Siverek Organize Sanayi Bölgesi üzülerek söylemek istiyoruz ki yılan hikâyesine döndürüldü.


1998 yılında Birecik ile Viranşehir ile birlikte Siverek Organize Sanayi Bölgesi için müracaat edildi. Diyarbakır Karayolu 13. Km’de hazine arazisi tespit edildi ve işlemler başladı. Ot bedelinin Valilik hissesi yatırıldığı halde Siverek hissesi yatırılmadı konu ilgili köy tüzel kişiliği tarafında yargıya taşındı köy tüzel kişiliği davayı kazandı ve yapılan bütün işlemler iptal edildi.


Bu arada 2018 yılında ilgili Bakanlık yönetmelik değişikliğiyle illerde OSB’ler %75’lik doluluk oranına ulaşmadığı sürece ilçelerde OSB kurulamaz hükmü getirildi ve SOSB akamete uğratılmış oldu.


Son yıllarda yeniden tespit edilen arazide SOSB kurulma çalışmaları başlatıldığı halde 4 yıl oldu halen bir sonuç alınamadı veya vatandaşlara bu konuda bilgi verilmedi. SOSB’nin bir an evvel gerçekleştirilmesini talep ediyoruz.


7-İşitme engelli okulun açılması


Sayın Beyefendi;


İl Milli Eğitim Müdürlüğü dez avantajlı grup olan İşitme Engelli Öğrencilerin eğitim görebileceği okullu açmamak için görevini yapmadı ve yapmamakta direniyor. İlişikte sunulan dosya incelendiğinde gerçekler meydana çıkmış olacaktır.


Yıllardır İşitme Engelli çocukların hak ettiği eğitimi alabilecek okulun açılmaması nedeniyle bir çok İşitme Engelli çocuklar kayır dışı kalmıştır. Kayıt altına alınanların eğitim alabileceği araç, gereç ve cihazların yer aldığı okulu açamadıklarına üzülerek şahit olduk.


Siverek’te İşitme Engelli Okulun açılması için ilk olarak 13.10.1997 tarihinde Cumhurbaşkanlığına müracaat ettik. O tarihten sonra Kaymakamlık Makamına, Valilik Makamına, Milli Eğitim Bakanlığına ve Cumhurbaşkanlığı Makamlarına çok sayıda dilekçeler verdik. Söz konusu dosya ilişikte sunulmuştur.


Dosya incelendiğinde sabırla yapılan müracaatlara ne yazık ki çoğu zaman cevap bile verilmemiştir. Oysa vatandaş olarak Anayasadaki dilekçe hakkımızı kullandığımız halde ilgili resmi kurumlar yine Anayasaya göre cevap hakkını kullanmayarak Anayasaya aykırı davranmışlardır.


Sayın Milletvekilimiz M. Kasım Gülpınar’ın çabaları sonucunda 350.000 TL’lik ödenek gönderildiği halde 3 aydan beridir İl Milli Eğitim Müdürlüğü bir ihaleyi açmadı, açamadı veya açmak istemedi.


Oysa Anayasada eğitimde fırsat eşitliği hükmü gereğince herkesin hak ettiği eğitimi devlet tarafından verilmesi gerekmektedir. Bu bir Anayasal görevdir. Bu çocukların okuyacağı araç, gereç cihaz ve eğitimcilerden oluşan okulu bu güne kadar açmayarak hayatlarını karartmak yalnız bu çocuklara değil ülkeye de yapılan büyük bir kötülük olduğu kadar ihanettir. Kim söyleyebilir ki bu çocuklar arasında ünlü bilim insanı Stephen Hawking’lerin çıkmayacağını?


Siverek’te İşitme Engelli Okulu açmayan İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görevini yapmayarak bu okulun açılmasını gerçekleştirmeyenler hakkında işlem başlatılmasını talep ediyoruz.


8-İlde İlçelerin kaderini etkileyecek toplantılara katılmak


Sayın Valimiz;


İl merkezinde Sanayi, Ticaret,  Turizm gibi çeşitli sektörlerde ilçelerin kaderini belirleyecek olan toplantılarda ilçe STK’lerinin bulunmaması büyük bir eksiklik olduğunu düşünüyoruz.


İl merkezinde il ve ilçelerle ilgili eylem planları, tanıtımla ilgili çalışmalar, projeler sadece il merkezinde bulunan bürokratlarla il merkezinde yer alan STK’lerle siyasetçilerin katılımı ile hazırlanması büyük bir haksızlık olduğuna inanıyoruz. Sebebine gelince il merkezindeki bürokratlar ilçelerde kendilerine bağlı olan kurumları bile görmeden ilçelerle ilgili her hangi bir karar vermesi ne kadar isabetli olabilir ki? İldeki siyasetçilerle STK’ler de ilçelerin potansiyeli hakkında bilgi sahibi olamazlar.


Bu tür toplantılara ilçelerden katılan yerel yönetim temsilcileri ile Kaymakamların da ilçelerdeki STK’ler kadar bilgi sahibi olamayacaklarına inanıyoruz.


Bu duygu ve düşüncelerle il merkezinde yapılacak ve ilçeleri ilgilendirecek toplantılara SVİL-DER olarak bizimde davet edilmemizi talep ediyoruz.


9-Siverek T.Telekom Müşteri Hizmetleri Birimi Kapatılıyor


Sayın Valimiz;


260 bin nüfusa ve 650 yerleşim birimine sahip tarihi Siverek kentinde hizmet veren Türk Telekom Müşteri Hizmetleri Birimi kapatılarak 5.000 civarındaki telefon ve Internet aboneleri zor durumda bırakılmaktadır. Siverek T. Telekom Müşteri Hizmetleriyle görüştüğümüzde işlem yapma yetkilerinin olmadığını ve 31 Ocak 2019 tarihinden itibaren birimin tamamen kapatılacağını Internet ve telefon abonelerin Telekom şubelerine giderek işlem yapmaları gerektiğini söylediler.


İlgili personel ile görüşürken 4-5 vatandaş gelip işlem yapmak istediklerini söylediğinde işlem yapma yetkilerinin olmadığını, şubelere gidip orada işlem yapmaları gerektiği söylendiğinde vatandaşlar zaten şubelerden geldiklerini ve şubelerin işlem yapamayacaklarını söylediklerini ifade ettiler.


Türk Telekom yetkilileri biz Müşteri hizmetlerini kapatıp gidiyoruz deyip 260 bin nüfuslu, 650 yerleşim birimi ve 5.000 civarında abonesi bulunan bir kenti terk etmek konusunda büyük bir hata yaptıklarını söylemek istiyoruz. Ayrıca bu kadar aboneyi yok saymak ve saygısızca davranmaları da  kesinlikle kabul edilemez.


Ülkemizde 1.000, 5.000, 10.000 nüfuslu ilçelerin olduğu bilinmektedir. Siverek gibi devasa bir kentin bu tür ilçelerle mukayese edilmesi ve bu ilçelere yapılan uygulamanın aynısını Siverek şehrine uygulanması büyük bir haksızlık, adaletsizlik veya bilgisizlikten başka bir şey olamaz ve kabul edilip sineye de çekilemez. Söz konusu Siverek Müşteri Hizmetler Birimin kapılmaması ve hizmete devam etmesini talep ediyoruz.


 


10-Siverek ihya edilip aslına dönüştürülmelidir


Sayın Beyefendi;


Siverek tarihte sancaklık, eyaletlik ve vilayetlik yapmış bölgesinde ve ülkemizde çok önemli potansiyele sahip bir kenttir.


Siverekli Hasankale’de, Sarıkamış’ta, Çanakkale’de, Urfa’nın kurtuluşunda, kurtuluş savaşında ve bütün cephelerde savaşmış, gazi ve şehitler vermiş yiğit ve mert insanların yaşadığı tarihi bir şehirdir.


1925 yılında bölgemizde meydana gelen Şeyh Sait isyanı nedeniyle 1926 yılında Başvekil İsmet İnönü imzası ile TBMM’ye verilen Teşkilatı Mülkiye Kanun Teklifi kabul edildiğinden 10 il ilçe yapılmıştır. Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Ergani, Siverek, Doğu Anadolu Bölgesinde Dersim, Muş, Genç, Ardahan, Akdeniz Bölgesinde Kozan, Marmara Bölgesinde Beyoğlu, Çatalca ve Gelibolu illeri ilçe yapılmıştır.


Sonraki yıllarda Dersim Tunceli adıyla, Muş, Ardahan ve Osmaniye yeniden il yapılarak aslına dönüştürülmüş ne hazindir ki Siverek unutulmuştur.


Bu yasa ile Siverek haksız bir siyasi kararla cezalandırılarak düşman işgalinden kurtarılması için canını ve malını ortaya koyarak kurtardığı Urfa iline bağlanarak ikinci defa cezalandırılmıştır. Siverek ilçe yapıldığından kent kültürü almış nitelikli insanlarla niteliksiz kentli vatandaşlarımızın göç etmesine neden olmuş, istenen, arzulanan ve hak ettiği gelişmeyi yakalayamamıştır.


Büyüklerimizle neden ilçe yapıldık diye sorduğumuzda bize Siverek cezalıdır veya Siverek’in üzerinde kırmızı çizgi vardır gibi cevaplarla karşılaşmıştık. Bu cezanın ne olduğunu halen merak etmekteyiz!


Siverek, nüfusu, yüzölçümü, stratejik önemi, öğrenci ve seçmen sayısı, tarihi ve doğal kaynakları, ekonomik potansiyeli, altyapısı ve şehircilik kriterleri göz önüne alındığında ülkemizdeki 30’u aşkın ilden daha büyük ve güçlüdür.


 2005 yılında Kaymakam, Belediye Başkanı, Alay Komutanı, Kanaat önderleri, STK ve siyasetçilerin katıldığı bir toplantıda Alay Komutanı Siverekli PKK’nin Güneydoğu’ya girmesini 5 yıl geciktirmiştir demişti.


Alay Komutanının bu sözü bana Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar 3.9.1993 tarihinde Siverek’e geldiğinde PKK ile mücadele için Bucak Aşireti önderliğinde çok sayıda aşiret ve aileler koruculuğa başlamış ve silahları ile birlikte Emniyet Müdürüne refakat etmiş ve Siverek’te teröre engellediklerini hatırlattı.


Sayın Valimiz;


Sivereklilere 1959 yılından günümüze 45 il sözü verilmiştir. Devleti yöneten, ülkenin kaderleriyle oynayacak yetkilerle donatılmış Bakanlar, Başbakan Yardımcıları, Başbakanlar, Cumhurbaşkanları ve çeşitli parti genel başkanları tam 45 il sözü vermiştir.


1996 yılında söz verip yerine getirmeyen başta Cumhurbaşkanı olmak üzere, Başbakan, Başbakan yardımcısı, TBMM Başkanı ve Bakanlardan oluşan 13 lidere sözlerini yerine getirmeyerek bizi aldattıkları için maddi manevi tazminat davası açtık. (Mahkeme süreciyle ilgili SİVEREK SEVDASI 3) kitabı ilişikte sunulmuştur.


Bu vaatleri verenlerin arasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş parti Genel Başkanı oldukları dönemde Siverek’te yaptıkları konuşmalarda bizlere il sözü vermişlerdi.


 Sayın Valimiz;


Siverek Cumhuriyet boyunca il idaresinden hak ettiği hizmet ve yatırımı alamamıştır. Şanlıurfa bu konuma gelmişse ilçelerin katkılarıyla ve içlere yapılması gereken hizmet ve yatırımların il merkezine yönlendirilmesi sonucunda olmuştur.


GAP uygulamaya girdiğinden günümüze Siverek’e her hangi bir katkısı olmamış aksine zararı olmuş, önceki yıllarda Siverek’ten göçün yönü Diyarbakır, Adana, İzmir, İstanbul gibi büyükşehirler olurken göçün yönü GAP’tan sonra Urfa il merkezi olmuştur.  Önceki yıllarda niteliksiz insanlar büyük şehirlere göç ederken GAP’tan sonra Urfa’ya nitelikli, kent kültürü almış sermaye sahibi insanlarımın göç etmesine neden olunmuştur. Bu göç halen devam etmektedir.


Siverek nüfusu, yüzölçümü, yerleşim sayısı,  sosyal yapısı gibi nedenlerden dolayı ilçe idaresi ile idare edilemez. Her gelen mülki amir bir süre Siverek’te görev yaptıktan sonra “Siverek ilçe idaresi ile idare edilemez” demektedir.


Bir örnek vermek gerekirse; Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Operasyonlarıyla Ordumuz aylarca mücadele etmiş, şehit ve gaziler vermiş, çok büyük emek ve fedakârlıklar sonucunda 3.000 Km2’lik bir alana hâkim olmuştur. Oysa Siverek 4.314 Km2’lik alana ve 653 yerleşim birimine sahip devasa bir kent olup Urfa ili ve 3 merkezi ilçenin yüz ölçümünden 500 km2 daha büyük bir kenttir.


Siverek il yapıldığında Urfa ili üzerinden büyük bir yük kalkacak, rahatlayacak ve daha çabuk kalkınacağı gibi Siverek de süratle kalkınarak katma değer ve istidam yaratacak, hazineye daha fazla vergi ödeyecektir.


 SONUÇ VE TALEPSayın Valimiz; Yukarıya başlıklar halinde arz ve izah etmeye çalıştığımız;


1- Turizm (Fırat ve Karacadağ) Projeler


2- Tarihi Siverek Kalesi


3-Diyarbakır- Şanlıurfa karayolu (Duble Yol)


4-Devlet Hastanesi


5-Fakülte sorunları (Bina, yurt ve hoca sorunu)


6-Siverek Organize Sanayi Bölgesi sorunu


7-İşitme engelli okulun açılması


8-İlde İlçelerin kaderini etkileyecek toplantılara katılmak


9- Siverek T.Telekom Müşteri Hizmetleri Birimi Kapatılıyor


10-Siverek ihya edilip aslına dönüştürülmelidir


Konuların Makamınızca da değerlendirilerek gerekenin yapılmasını, yapılacak işlem hakkında tarafımıza bilgi verilmesini arz ve talep ederiz.


Saygılarımızla. 24 Ocak 2019


www.siverekgenclik.com

Bu haber 3119 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • Hikmet Kemaloğlu
    5 yıl önce
    Mademki bu şehir hak etmediği standartlarda mademki birileri gelip söz verdiği halde sözünü tutmamış buyrun size fırsat önümüzde seçim var. Siverekli olarak gerekli cevabı sandıkta verelim.
  • koçali aymaz
    5 yıl önce
    Siverekgenclik web sitesine çok teşekkür ediyorum. Resi kurumlara verdiğimiz çok sayıdaki dilekçeler hakkında üzülerek söylemek isterim ki bizlere cevap vermeye tenezzül edilmemiştir. Bakalım bu dilekçemizin akıbeti ne olacak? Merak etmemek mümkün değil! Saygılar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...