İKRA-DER’DEN AFİŞLİ YILBAŞI VE PİYANGO UYARISI

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, Siverek İkra-Der, şehrin işlek caddelerine asmış olduğu afişlerle halkı yılbaşı kutlamaları ve piyango kumarına karşı uyardı.

İKRA-DER’DEN AFİŞLİ YILBAŞI VE PİYANGO UYARISI
28 Aralık 2015 - 13:36

Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ilçenin işlek caddelerinden olan Hürriyet Caddesi ve Cumhuriyet caddesinde bulunan parklara asmış olduğu afişlerle yılbaşı kutlamaları ve piyango kumarına karşı halka uyarıdı. Afişlerde, Maide suresi 90. ayetteki “ Ey İnananlar! İçki, kumar, putlar ve fal okları şüphesiz şeytan işi pisliklerdir, bunlardan kaçının ki saadete eresiniz” ayeti yer aldı.

Yılbaşı kutlamalarının İslam’da yeri olmadığını belirten İkra-Der Başkanı Abdulgafur Karaca, peygamber Efendimizin ‘Kim bir kavme benzemeye çalışırsa o onlardandır’ hadisi şeriflerini hatırlatarak, “Yılbaşı kutlamalarının İslam dini ile hiçbir alakası yoktur. Bu kutlamalar tamamen batıldır. Yılbaşında yapılan bütün günahlar, sözde Hz. İsa’nın doğumu için yapılmaktadır, bu bir çelişkidir. Bizim yılbaşımız, hicri yılbaşıdır. Peygamberimizin Mekke’den, Medine’ye hicret ettiği tarihtir. Dolayısıyla bizimle alakalı olmayan böyle bir geceyi bizim ihya etmemiz asla inancımıza bağdaşmaz” dedi.

Devletin eliyle insanların kumara alıştırıldıklarına dikkat çeken Karaca, “Milli Piyango şans oyunu kesinlikle haramdır. Allah Kur’an-ı Kerim’de, kumarın bütün çeşitlerini haram kıldığı gibi günümüzdeki milli piyango, iddia, sayısal loto gibi bu çekilişleri de haram kılmıştır. Son zamanlarda ortaya çıkarılan kumar çeşitlerinin hepsi haramdır. Milli piyangodan gelen para kesinlikle haramdır. Aynı şekilde yılbaşı niyetiyle yapılan eğlenceler, hediyeleşmeler İslam’a uygun değildir. Müslümanların kesinlikle bundan uzak durması lazımdır. Devlet bunu desteklese de bu, haram olmaktan çıkmaz.” ifadelerini kullandı.

Müslümanların yılbaşı gecesinde kendisini harama götüren tüm yollardan uzak durması gerektiğini belirten Karaca,” Gelin bu gecede bir yılın muhasebesini yapalım. Hatalarımız için Allah’a tevbe edelim. İnsanları harama davet eden televizyon ve ortamlardan uzak duralım” dedi.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 3085 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması