İKRA-DER'DEN "DAVETTE SABRIN ÖNEMİ" SEMİNERİ

Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından davetçilerin sabır özelliğini anlatan “Davette Sabrın Önemi” konulu seminer düzenlendi.

İKRA-DER'DEN "DAVETTE SABRIN ÖNEMİ" SEMİNERİ
21 Kasım 2014 - 13:34

ŞANLIURFA- Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (SİVEREK İKRA-DER) tarafından dernek binasında konuşmacı olarak Araştırmacı Yazar Vedat Turgut’un katıldığı “Davette Sabrın Önemi” konulu seminer düzenlendi. İslam davetçileri için sabrın önemine değinen Turgut, Hz. Eyyüp, Ashab-ı Uhdud, kıssalarından kesitler sundu. İslam davetçilerinin her asırda sünnetullah gereği çeşitli musibet, hastalık, korku ve sıkıntılarla imtihan edildiğine değinen Turgut, davetçilerin Kalu Bela’da vermiş oldukları söze sadık kalarak Allah’a tevekkül ettiklerine dikkat çekti.

Günümüzde de İslam davetçilerin çeşitli saldırılara maruz kaldığına vurgu yapan Turgut, “ Geçmişte Ashab-ı Uhdud’un yaşadıklarını günümüzdeki Müslümanlarda yaşıyorlar. Diyarbakır’da 6-8 Ekim olaylarında İslam davetçileri 3. kattaki balkondan aşağı atılmış, başları taşlarla ezilmiş, mübarek cesetlerinin üzerinden arabalarla geçilmiş, Ashab-ı Uhdud gibi ateşe verilmişlerdir” dedi

Program İslam davası yolunda şehit olanlar için yapılan dua ile sona erdi.

www.siverekgenclik.com




Bu haber 2829 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması