İnşaat malzemelerine zam geldi

İnşaat sektörünün en önemli malzemelerinden olan demir ve çimentoda fiyat artışı rekor seviyeye ulaşırken tamamen yerli hammadde ile üretilen çimentoda ise zam oranı yüzde 100’ü aştı.

24 Mayıs 2021 - 15:50
Tüm dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan Covid-19 salgını sebebiyle yaşanan ekonomik sıkıntılar inşaat sektörünü de derinden etkiledi.

Döviz kurunun yükselmesiyle gıdadan inşaat malzemelerine kadar birçok üründe fahiş fiyat artışları çok sayıda sektörde olumsuzlukların yaşanmasına neden oldu.

Halkın bir zamanlar en fazla yatırım yaptığı inşaat sektörü yaşanan ekonomik sebepler ve sektörün en önemli malzemelerinden olan malzemelere art arda yapılan zamlar dolayısıyla tam bir durgunluğa girmiş durumda.

İnşaat sektörünün ana malzemelerinden olan demir ve çimentoda fiyatlar rekor artışla yüzde 130’ları aşan seviyelere geldi. İnşaat malzemelerine art arda yapılan zamlar inşaat sektörünün sıkıntılı günler geçirmesine sebep olurken zamlarla birlikte Türkiye`nin en pahalı çimentosu Gaziantep’te satılmaya başlandı.

Hammadde fiyatlarının artışı ile kötü günler geçiren inşaat sektörü, tedarik açısından olmasa da fiyat bakımından bölgesel anlamda problemler yaşandığını ifade ediyor.

İnşaat sektöründe büyük oranda bir durgunluğun yaşandığına dikkat çeken sektör temsilcileri, inşaat yapamaz hale geldiklerini dile getrdiler.
İnşaat girdilerinde fahiş fiyat artışları yaşandığını belirten sektör temsilcileri, demir, çimento ve beton fiyatlarındaki olağanüstü artışın Rekabet Kurumu tarafından incelenmesi çağrısında bulundular.

Başta demir ve çimento fiyatları olmak üzere temel inşaat malzemelerinde yaşanan olağanüstü fiyat artışlarının sektörü durma noktasına getirdiğine dikkat çeken sektör temsilcileri, özellikle son aylarda temel inşaat malzemelerinde yaşasan olağanüstü artışın, sektörü krize sürüklediğinden dert yanıyor.

Türkiye ekonomisinin ve iş gücünün lokomotif sektörü olan inşaat sektörünün, Türkiye ekonomisine sağladığı katma değer ve istihdam alanı ile stratejik bir sektör olduğunu ifade eden sektör temsilcileri, tüm mücadelelerine rağmen demir, çimento ve betonda fiyat artışlarının devam etiğine dikkat çekti. (İLKHA)

 
Bu haber 925 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu