İşletmeniz İçin Dijital Bir Menü: QR Menü

Hız, restoranlar için oldukça önemli bir unsurdur. Müşteriler, bekletilmekten hoşlanmazlar. Birçok restoran müşteri memnuniyeti elde edebilmek ve işletme süreçlerini iyileştirebilmek için QR menü kullanımına geçmiştir.

İşletmeniz İçin Dijital Bir Menü: QR Menü
07 Şubat 2022 - 18:15
Hız, restoranlar için oldukça önemli bir unsurdur. Müşteriler, bekletilmekten hoşlanmazlar. Birçok restoran müşteri memnuniyeti elde edebilmek ve işletme süreçlerini iyileştirebilmek için QR menü kullanımına geçmiştir. QR menü, işletme menüsünün dijitale aktarılmış halidir. Müşterilerin QR kod aracılığıyla erişim sağladığı bu menüler, teması minimuma indirmeleri sebebiyle özellikle pandemi döneminde yaygın olarak kullanılmaya başlamıştır.

Neden QR Menü Kullanımına Geçmelisiniz?

Maliyetleri azaltır: Anlık olarak ürün güncellemesi ve fiyat değişikliği yapabilmek QR menü ile mümkündür. Oysa basılı menülerde değişiklikler anlık olarak gerçekleştirilemez, baskı maliyeti de yüksektir. Yıpranan yapıları da göz önünde bulundurulduğunda, maliyet azaltmak için QR menü tercih edilmelidir.

İş yükü azaltılır: Menünün masaya taşınması, müşterinin siparişinin ardından alınması, siparişin mutfağa iletilmesi, ödemelerin temassız olarak halledilememesi düşünüldüğünde QR menü, personel için bir destek aracıdır.

POS sistemleri ile entegre edilir:  POS sistemi entegresi sayesinde sipariş ve ödemeler anlık olarak sistemde görüntülenir. Stok takibine ve satışlar hakkında detaylı analizler yapılmasına imkan sağlar.

Sağlık güvence altına alınır: Özellikle pandemi döneminde temassız işlem yapılmasına olanak sağlayan QR menü hem müşteriler hem de çalışanların sağlığı için oldukça önemlidir. Elden ele dolaşan basılı menüler yerine müşteri kendi cep telefonu ile işletme menüsüne erişebilir ve temassız olarak ödemesini gerçekleştirebilir.

Hatasız işlemler ile verimliliği artırır: Müşteriden alınan sipariş onaylandıktan sonra direkt olarak mutfak ekranına yansıtılır. Böylelikle zaman kaybının ve olası karışıklıkların önüne geçilebilir. Hatasız bir sipariş süreci beraberinde müşteri memnuniyetini de getirir.

Müşteri sipariş sürecini kendi yönetir:  İnternete bağlanabilen akıllı cihazlarla uyumlu olan QR menü, müşterinin dilediği zaman masanın üzerinde yer alan cihazıyla karekodu okutarak kolaylıkla menüyü görüntüleyebilmesini sağlar.

 
Bu haber 1350 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x