İstanbul'daki Şanlıurfa tanıtım günlerinde Siverek rüzgarı

Siverek Belediyesi, Şanlıurfa Dernekler Federasyonunca Atatürk Havalimanı etkinlik alanında düzenlenen tanıtım günlerindeki yerini aldı.

İstanbul'daki Şanlıurfa tanıtım günlerinde Siverek rüzgarı
13 Ekim 2023 - 10:48
Şanlıurfa Dernekler Federasyonu tarafından 12-15 Ekim tarihlerinde İstanbul Atatürk Havalimanı etkinlik alanında gerçekleştirilen tanıtım günlerinin açılış yapıldı.

Etkinlik alanında ilçenin tanıtımı amacıyla stant açan Siverek Belediyesi, ilk gününde yüzlerce davetliyi konuk etti.

Belediye Başkanı Ayşe Çakmak'ın ev sahipliği yaptığı Siverek standına gelen misafirlere kent ile ilgili bilgiler verilerek ikramda bulunuldu.

Açılışın ardından halk oyunları ekibinin yöresel oyunlarının ardından davetlilere yöresel türküler eşliğinde çiğköfte ikramında bulunuldu.

Siverek Belediyesi olarak tanıtım günlerinde yerlerini aldıklarını belirten Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, "Şanlıurfalılar Federasyonu tarafından düzenlenen 2. Şanlıurfa tanıtım günlerinde İstanbul'daki hemşerilerimiz ve İstanbullular ile birlikte olduğumuz çok güzel bir program gerçekleşiyor. Özellikle İstanbulluları Şanlıurfa'nın tüm ilçelerinin lezzetini, kültürünü, müziğini, sanatını tanımaya davet ediyorum. Şanlıurfa'nın kadim tarihini, kültürünü, sosyolojisini, birliğini, beraberliğin ve kardeşliğin sıcaklığını bulacağınız bu tanıtım günlerinde tüm hemşerilerimizi ve İstanbulluları Urfa severlerle bir arada buluşturmanın mutluluğu içerisindeyiz. Şu anda Siverek standında Siverek kültürünü ikramlarımızla birlikte lezzetini, insanını yöresel kıyafetlerinden müziğine kadar sanatından tarihine, coğrafyasına kadar tanıttığımız standımıza tüm İstanbulluları görmeye davet ediyoruz. Hafta sonuna kadar sürecek olan bu güzel tanıtım programlarının ilerleyen yıllarda da daha geniş bir şekilde devam edeceğini umuyoruz. Etkinlikte emeği geçen öncelikle Şanlıurfa Valiliği olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Şanlıurfalılar Federasyonuna ve ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." dedi.

Düzenlenen açılışa İstanbul Valisi Davut Gül, Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ile çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı. 
Bu haber 578 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti