KARACADAĞ'DA DOMATES HASADI BAŞLADI

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesi Karacadağ eteklerinde domates hasadı başladı. Çiftçiler elektrik kesintilerinden ve pazar sorunundan dert yandı.

KARACADAĞ'DA DOMATES HASADI BAŞLADI
21 Ağustos 2014 - 07:59





Şanlıurfa'nın Siverek ilçesi Karacadağ eteklerinde domates hasadı başladı. Çiftçiler elektrik kesintilerinden ve pazar sorunundan dert yandı. Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine 40 kilometre uzaklıkta bulunan Böğürtlen köyünde domates eken Kengil ailesi, sık sık yaşanan elektrik kesintileriden yakındı.

Her yıl domates ektiklerini belirten Eyüp Kengil, yaşadıkları Böğürtlen köyünün Karacadağ bölgesinde olduğunu; bu bölgenin hâsılatının iyi olmasına rağmen yaptıklarının karşılığını alamadıklarından şikâyetçi olduğunu belirtti.

Eyüp kengil Sözlerine şöyle devam etti “Burası Karacadağ bölgesi, domatesi ve mahsuru iyidir, Domatesimizin kalitesi konusunda herhangi bir sıkıntı yaşanmıyor. Türkiye de doğal yollarla yetişen en iyi domates Karacadağ domatesidir. Bazen elektrik sıkıntısı yaşadığımızdan dolayı sularlımız aksıyor, bundan dolayı domatesi yetiştirmekte sıkıntı çekiyoruz. Yetiştirdiğimiz domates batı yörelerindeki domateslere göre daha iyi olmasına rağmen pazar sıkıntısı çekiyoruz; domatesi daha ucuza satmak zorunda kalıyoruz, fiyat sıkıntısı çekiyoruz. Devletten bir destek istiyoruz” dedi.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 7995 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...