Kasım Gülpınar mitinginin değerlendirilmesi

Siverek Gençlik Sitesi Editörleri Mehmet Kasım Gülpınar’ın mitingini değerlendirdi.

Kasım Gülpınar mitinginin değerlendirilmesi
04 Şubat 2024 - 00:05
Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Kasım Gülpınar, bugün ilk kez Yeniden Refah Partisi adayı olarak Şanlıurfalıların huzuruna çıktı.

Çok heyecanlı olduğu gözlenen Gülpınar, miting başlangıç saatinde alanda oldu. Zamanında alanda olması orada toplanan kalabalığa değer verdiğinin göstergesi olarak yorumlandı.

Özellikle ilçelerden ve kırsal kesimden vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği mitingde alanın büyük oranda dolduğu görüldü. Mitinge katılan kişi sayısı ile ilgili olarak yapılan değerlendirmelerde son yıllarda yapılan mitingler arasında en kalabalık miting olduğu anlaşılıyor. Halen ilçe belediye başkan adayları belli olmadan bu denli bir kalabalık büyük bir başarıdır. İlçe belediye başkan adayları belirlendikten sonra yapılacak mitingde daha fazla kalabalığın oluşacağı öngürülebilir.

Miting alanında toplanan kalabalığın verdiği net mesaj şu oldu: Urfa’da seçim sonuçları ile ilgili bir değerlendirme yaparken bu kalabalığı hesaba katmayı unutmayın!

Gülpınar'ın konuşmasından öne çıkanlar

-Gülpınar konuşmasının başında öncelikle siyaseti bırakmak istediğini, bu sebeple uzun süre siyasetten ayrı kaldığını; Allah'ın takdiri ile siyasete geri döndüğünü, Allah'ın hesabının kendi küçük hesabından daha büyük olduğunu vurguladı. Bu düşünce reel siyasette pek karşılığı olmayan bir konsept olmakla birlikte geleneksel siyaset anlayışında “Görev istenmez, verilir” düsturuna karşılık geliyor.

-Belediye başkanı olmak gibi bir düşüncesinin olmadığını, böyle bir niyeti olmadığı için başvuruda bulunmadığını vurgulayan Gülpınar, gönül verdiği insanların kendisinden beklentileri doğrultusunda zorlu bu sınava çıktığını vurguladı. Gülpınar en büyük önceliğinin halk olduğu vurgusunu ön plana çıkararak halkın maslahatı için kendi cüzzi rahatından vazgeçtiğinden bahsetti.

-Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik herhangi bir eleştiri de bulunmayan Gülpınar, Urfa'daki mevcut siyasilerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatlarına uymadıklarını ve Erdoğan'ı yanlış yönlendirdiklerini ifade etti. (Gülpınar isminin aday adayı olarak geçtiği süreçte özellikle AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri hiçbiri Gülpınar’a destek amacıyla bir paylaşımda bulunmadı)

-Sık sık alandaki kalabalığı işaret eden Gülpınar, kendisi olmadan yapılan hesapların doğru çıkmayacağını vurguladı. Milletvekilliği süresi boyunca halkın kendisinden memnun kaldığını belirten Gülpınar, hakkındaki bazı algı operasyonlarına dikkat çekerek, halkın kendisinden şikâyetçi olması durumunda bugün burada bu kadar kalabalığın toplanmayacağını belirtti.

-Hiçbir zaman AK Parti'ye yük olmadığını belirten Gülpınar, parti içerisinde her zaman yük aldığını ifade etti.
-Yaptığı mitingin bir gövde gösterisi olmadığını ve kahramanlık peşinde koşmadığını belirten Gülpınar, halkın çağrısına kulak vererek buraya geldiğini vurguladı.

-Hiçbir partinin aleyhinde tezahüratlara izin vermeyen Gülpınar, sürekli olarak taraftarlarına sağduyu çağrısında bulundu.

-Alanda toplanan kalabalığın kendisine büyük bir sorumluluk yüklediğini vurgulayan Gülpınar, bu sorumluluğun ağır bir mesuliyet olduğunu belirtti.

-Konuşmasının satır aralarında bazı özelliklerinden bahsederek bu özelliklerinin kendisinin yakın çevresi tarafından çok iyi bilindiğini belirten Gülpınar, bu özelliklerinin yakın zamanda herkes tarafından bilineceğine vurgu yaptı.

-Politika ve siyaseti birbirinden ayıran Gülpınar, politikacı olmadığını ve politika anlayışını benimsemediğini belirterek, kendisinin halka hizmet anlayışı ile yola çıkan bir siyasetçi olduğunu ve siyaseti de öncelikle Allah rızası için sonra da halk için yaptığını hatırlattı.

Siyasetin halk için yapıldığını belirten Gülpınar halka rağmen bir siyaset anlayışının kabul edilemeyeceğini vurguladı.

Halkın olayları analiz etme gücünün kuvvetli olduğunu belirten Gülpınar, halkın sorunları görerek teşhis ettiğini ve bu sorunların tedavisi içinde halkın kendisini işaret ettiğine vurgu yaptı.

Seçimi kazanması durumunda herkese teşekkür edeceğini belirten Gülpınar, seçimi kazanmaması durumunda da üzülmeyeceğini ifade etti

Bazı siyasetçilerin belediyeyi bir rant kapısı olarak gördüğünü belirten Gülpınar, belediyelerin hizmet kapısı olduğunu ve belediyeleri rant kapısı olarak görenlere iltimas göstermeyeceğini belirtti.

Belediyelerin kaynaklarını yanlış kullandığı ve bazı çevrelere çıkar sağladıkları iddialarını değerlendiren Gülpınar, kendi başkanlığı döneminde her şeyin şeffaf yapılacağını, tasarruf tedbirlerini devreye sokacağını ve kaynakların en verimli bir şekilde kullanılacağını vurguladı.

Belediyede işe gitmeden ve çalışmadan bankamatik memuru gibi maaş alan kişilere asla izin vermeyeceğini belirten Gülpınar, bu kişilerin ya diğer çalışanlar gibi işlerini yapacaklarını ya da yapmadıkları takdirde bu gibi kişilerin işlerine son verileceğini belirtti

Gülpınar, Allah takdir ederse belediye başkanı olarak seçildiği takdirde sadece 5 yıllık bir dönemde belediye başkanlığı yapacağını ikinci dönem için asla belediye başkanı olmayı düşünmediğini ifade etti.

Miting ile ilgili eleştiriler
-Gülpınar, mitingin başında Gazze’de yaşanan soykırım ile ilgili bir vurgu yapmadı.

-Mitingin organizasyonu çok kötüydü. Platform önünde gazetecilerin dışında herkes toplanmıştı. Gazeteciler görüntü çekmekte zorlandı.

- Gülpınar ilk mitingi olduğundan olacak Urfa ile ilgili herhangi bir projesini paylaşmadı.

www.siverekgenclik.com


 
Bu haber 1408 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti