Gülpınar: Halka rağmen siyaset olmaz

Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Kasım Gülpınar, miting alanında halkın yoğun teveccühü ile karşılandı.

Gülpınar: Halka rağmen siyaset olmaz
03 Şubat 2024 - 18:22
​​​​


Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Kasım Gülpınar, Şanlıurfa'ya gelerek seçim çalışmalarına başladı.

Abide Kavşağında bulunan miting alanına en başta Yeniden Refah Partisi Karaköprü Belediye Başkan Adayı Av.Nihat Çiftçi geldi.

Miting alanında toplanan kalabalığa seslenen Çiftçi, "Şanlıurfa'da hizmet noktasında 10 yıl bir belediyeciliğim oldu. Belediyecilikle ilgili hemen hemen hepiniz beni tanıyorsunuz ve biliyorsunuz. Şanlıurfa'nın en kuzeyi olan Karacadağ'dan en güneyi olan Pekmezli'ye kadar; yine batıda Fırat Nehri'nden en doğuda olan Viranşehir'e kadar sizlere hizmetlerde bulundum. Şimdi de doğduğum büyüdüğüm ve yaşadığım Şanlıurfa'mızın özeti Karaköprü'de partimizden aday oldum. Huzurlarınızda Genel Başkanımız Fatih Erbakan'a teşekkür ediyorum ve bu davanın yolcusu olan Necmettin Erbakan Hoca'yı ise rahmetle anıyorum." dedi.



"Şanlıurfa'da Milli Görüş Belediyeciliğini yeniden getireceğiz"

Selamlama konuşması için platforma davet edilen Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ahmet Yetimoğlu ise Şanlıurfa'da yeniden Milli Görüş Belediyecilik anlayışını getireceklerini belirterek, "Şanlıurfa hak ettiği hizmetleri alacaktır. Biz daha önce bunu yaptık bundan sonrada hizmetlerimizi yapmaya devam edeceğiz. Kaldığımız yerden çalışmalarımıza devam edeceğiz. Şanlıurfa'da Milli Görüş Belediyeciliğini yeniden getireceğiz." ifadelerini kullandı.

Daha sonra platform alanına Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Kasım Gülpınar davet edildi.



"Allah'ın planı bizi buralara kadar getirdi"

Büyük bir coşkuyla karşılanan Gülpınar, "Aslında bu meydanlara çıkmayı tamamen kafamdan silmiştim. Yavaş yavaş siyasetten uzaklaşmaya çalışırken, siyaseti tamamen kafamdan silmeye çalışırken ve kendim için başka planlar yaparken Allah'ın planının olduğunu Rabbim bize bir kere daha hatırlattı. Rabbim dedi ki 'Benim planım her şeyden üstündür.' Biz ne kadar plan yaparsak yapalım bugün Allah'ın planı bizi buralara kadar getirdi. Yaklaşık 7-8 aydır hiçbir zaman siyasete bir ilgi alaka göstermedim. Meydanlardan, sizlerin muhabbetinden ve sevgisinden uzak kalmışken bugün farklı farklı bir vesileyle sizlerin karşısına geldim. Onun için bir eksiklik olursa şimdiden affınıza sığınıyorum." ifadelerini kullandı.



"Burada toplanan kalabalığın hatırına buraya geldim"

Amacının belediye başkanlığı olmadığını ifade eden Gülpınar, "Bugün buraya bu meydana bu platforma kahramanlık yapmak için çıkmadım. Buraya kahraman olmak için de gelmedim. Buraya kimseye meydan okumak içinde gelmedim. Bu söyleyeceğim şeyi siyaset tarihinde çok nadir duyarsınız. Bir siyasetçinin ağzından da kolay kolay duyamazsınız; ama ben açık sözlüyüm. Beni tanıyanlar bu açık sözlülüğümü bilir. Tanımayanlar da bundan sonra inşallah beni tanıyacak. Ben buraya Belediye Başkanı olmaya gelmedim. Ben buraya toplanan bu kalabalığın hatırına sizler bizi istediğiniz için buraya geldim." dedi.


"Halk: 'Bu sorunu Kasım Gülpınar çözer' dedi"

Siyasetin öncelikle Allah rızası için sonra da halk için yapıldığını vurgulayan Gülpınar, "Her zaman şu iddiada bulundum. Madem siyaset yapıyoruz, biz politikacı olmadık, olmayacağız. Madem siyasetçiyiz halka rağmen siyaset olmaz. Siyaset en başta Allah rızası için sonra da halk için yapılır. Halk dedi ki 'Bir yara, bir sıkıntı var.' Sonuçta bu memlekette siz yaşıyorsunuz. Ben Urfalıyım; ama 7/24 bu memlekette yaşamıyorum. Bu memlekette yaşayan sizler dediniz ki 'Bir yangın var' siyasette halk doktordur. Doktor teşhisi de koydu. Doktor dedi ki burada bir sıkıntı var. Doktor reçeteyi de yazdı. Dedi ki 'Bunu sorunu çözerse ancak Kasım Gülpınar çözer.' dedi. Nefsimden Yüce Rabbime sığınırım. Benim hiçbir zaman böyle bir iddiam olmadı. Halk böyle düşündüğü için kendi rahatımı düşünmedim. Bu kalabalıklar beni her zaman açık söyleyeyim ürkütmüştür. Çünkü burada bir mesuliyet var. Bu kadar insan senin için buraya kadar geliyorsa bu kadar insan sizden bir şey bekliyorsa size umut bağlıyorsa size bu umudun karşılığını verememek Allah muhafaza beni her zaman korkutmuştur." şeklinde konuştu.



"Halkın dediğini yapmanız lazım"

Urfa'daki siyasetçilerin halkın taleplerine kulaklarını tıkadığını ifade eden Gülpınar, "Madem bu millet istiyor madem bu kadar insan açık ve net bir şekilde duygularını ifade ediyor ve diyorlar ki 'Çare budur! Çözüm budur' bu reçeteyi de uygulamak bize düşer. İdareciler olarak siyasetçiler olarak bu reçeteyi uygulamak bize düşer. Urfa'da bu sesin bir karşılığı olmadı. Herkes kendi hesabını kendi verecek. Biz kimseyi hiçbir şekilde yargılamayalım. Hiç kimseye ağır bir kelime kullanmayalım. Hiç kimseye Allah muhafaza hakaret etmeyelim. Bu iş siyasettir. Herkesin kendi menfaati ve beklentisi olabilir. Demek ki birilerinin bir beklentisi varmış ki halkın bu talebine karşı kulaklarını tıkadılar. Adeta ölü numarası yaptılar. Birçok algı operasyonu ile bu gerçeği görmezden geldiler. Ben belediye başkanı olmak istiyor muyum? Hayır! Eğer belediye başkanı olmak isteseydim müracaat ederdim; ama ben diyorum ki halk bunu istedikten sonra hiç kimseye bir laf düşmez. Halkın dediğini yapmanız lazım." dedi.



"Yeni bir yükü yüklenmek için buraya geldik"

Gülpınar, "Sayın Cumhurbaşkanımız defalarca 'Halkın gönlünde yer etmiş, halkın sevdiği, halkın teveccüh gösterdiği, AK Parti'ye yük olacak değil, AK Parti'de yük alacak insanlarla birlikte yol yürümemiz lazım.' diyordu. Maalesef bu talimat yerine getirilmedi. Farklı farklı gerekçelerle birileri olayı çok farklı gösterip olayı çok farklı noktalara getirdi. Urfa meydanında burada bu kalabalık şunu açık ve net gösteriyor ki 'Kasım Gülpınar Allah'ın sayesinde yük olan değil, yük alandır.' Biz hep yük aldık. Yük almaya da devam edeceğiz. İnşallah uzun yıllardır bir davanın yükünü yüklendik. Allah nasip ettiği ve sağlık verdiği müddetçe bu yükü taşımaya devam edeceğiz. Bizim kendi rahatımızı düşünmemiz gibi bir lüksümüz olamaz, maalesef olmuyor da. Biz ne kadar rahat edeceğiz desek de Rabbim her zaman bizi bu yola sevk ediyor. Sizlerin duasıyla ve teveccühüyle inşallah yeni bir yükü yüklenmek için buraya geldik." ifadelerini kullandı.



"Urfa'yı çok daha yaşanabilir bilir bir hale getireceğiz"

İnşallah 31 Mart'ta seçim olacak. Oylarınızı vererek bizleri belediye başkanı yaparsanız Yeniden Refah Partisi kadrosundaki diğer arkadaşlarımızla birlikte karşınıza çıkacağız. 31 Mart gecesi şahsımı Büyükşehir Belediye Başkanı yaparsanız sizlere diyeceğim ki 'Allah razı olsun.' Biz hep birlikte bu yarayı temizleyeceğiz ve iyileştireceğiz inşallah. Arzu ettiğimiz bir noktaya bu şehri getireceğiz. Eğer oyunuzu vermezseniz 'Evet biz seni istemiştik; ama sonradan kararımızı değiştirdik.' Derseniz bu siyasettir, çok doğaldır, olabilir. Bundan da hiçbir şekilde gocunmayacağız. Yine sizlere diyeceğiz ki 'Allah razı olsun.' Biz bir şey denedik ve denemek zorundaydık. Biz bunu yapmasaydık, bir daha sizlerle hemhal olamazdık. Sizlerin karşısına çıkamazdık. 'Biz seni çağırdık ama sen gelmedin, kaçtın ve rahatına baktın.' deseniz bu benim için zaten bir felakettir. Bir daha bu topraklara ayak basamazdım. Onun için bütün makamları, mevkileri, rahatımı,  ailemi, sevdiklerimi, bütün dünyevi nimetleri, her şeyi bir tarafa bırakarak dedim ki 'Madem bu halk istiyor. Geleceğiz ve bu yükün altına birlikte gireceğiz.' İnşallah Urfa'yı çok daha yaşayanlar bilir bir hale getireceğiz." şeklinde konuştu.



"Belediye hiç kimsenin zenginleşme kaynağı değildir"

Gülpınar, "Kaynaklar yanlış kullanılıyor. "İsraf var, kaynaklar çarçur ediliyor ve yandaşlara gidiyor. Kaynaklar yanlış yerlerde kullanılıyor.' dediniz; ama biz de diyoruz ki Allah'ın izniyle iş başına gelirsek kesinlikle bu kaynakların bir kuruşu bile heba edilmeyecek. Bir kuruşu nefsimize gitmeyecek, bir kuruşu bile israf olmayacak. Gelen kaynaklar, Urfa'nın imarına, garip gurabanın ve mazlumların refahı için harcanacak. Burada sizlerin ifadesiyle, 'Kaynaklar çarçur ediliyor ve yanlış yerlere kullanılıyor.' inşallah en başta bunları keseceğiz. Algı operasyonları ile bu memleket, bu şehir yönetilemez. İnşallah en başta yapacağımız değişiklikle bu algı operasyonlarına son vereceğiz. Her şey şeffaf olacak, her şey gözlerinizin önünde olacak. Öyle herkese peşkeş çekmek ve rant sağlamak ve bazılarını belediyeden nemalandırmak olmayacak. Belediye hiç kimsenin zenginleşme kaynağı değildir. Burada hakkaniyetli bir şekilde bu kaynaklar dağıtılacak, tasarruf yapılacak ve vatandaşların menfaatine kullanılacak." diye konuştu.



"Kapım rantçılara kapalıdır"

Gülpınar, "Bazıları algı operasyonu yaparak şunu söylüyor. 'Gülpınar gelince ona kimse ulaşamayacak ve kimse görüşemeyecek.' 12 sene vekillik yaptım. 12 senedir vekillik yapan bir adam eğer ulaşılmaz olsaydı bugün bu meydan burada dolar mıydı? Ben size soruyorum. Urfa'nın gerçek evlatları burada. Urfa'nın gerçek garibanları, mazlumları ve mağdurları buradadır. Burada rant bekleyen, belediyeyi zenginleşme aracı olarak gören ve görmek isteyen hiç kimseyi bulamazsınız. Evet doğrudur. Kasım Gülpınar'ın bu tip insanlara kapısı kapalıdır ve her zaman da kapalı kalacaktır." dedi.

"Bankamatik memurlarına son vereceğiz"

Kimsenin hakkını kimsede bırakmayacaklarını vurgulayan Gülpınar, "Belediye Başkanı seçilirsem hiç kimsenin ekmeği ile oynamayı aklımın ucundan bile geçirmem. Çalışan herkes başımızın üzerindedir. Daha önce nasıl işe girmiş? Kimin vasıtasıyla girmiş? Bunlar hiç önemli değil. Şu anda çalışan herkes başımızın tacıdır; ama yeter ki çalışsın. Çalışmadan maaş alıyorsa yan gelip yatıyorsa bankamatik dediğimiz o memurlardan ise iş başına gelirsek kusura bakmasınlar kimsenin hakkını kimseye yedirmeyiz. Onlar ya gelip çalışacaklar ya da bir şekilde onlara kapıyı göstermek zorunda kalacağız. İnşallah böyle bir durumla kalmayız. Madem çalışıyor ve maaş alıyor görünüyorlar bu kadar insanın hakkı sizin üzerinizdedir. O zaman oturup bunun hakkını ödeyeceksiniz. İşçi kardeşlerimizin rahat bir şekilde geçinmesi için elimden geleni yapacağım. Bunun için size söz veriyorum." ifadelerini kullandı.

"Sadece 1 dönem belediye başkanlığı yapacağım"

Gülpınar, "Şayet Belediye Başkanı olarak seçilirsem 5 seneliğine geliyorum, fazlası yok. Çok açık ve net söylüyorum. Bir dönem sadece Belediye Başkanlığı yapacağım. 2018 yılında son kez milletvekili adayı olacağım dedim ve sözümde durarak yeni dönemde milletvekili adayı olmadım. Açık net söylüyorum. Eğer Belediye Başkanı olarak seçilirsem sadece bir dönem Belediye Başkanlığı yapacağım." dedi.

GAPGündemi
Bu haber 666 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti