Kemal Murat Aymaz ismi parkta yaşayacak

Siverek Belediyesi Meclis Toplatısı'nda yardım gönüllüsü Kemal Murat Aymaz'ın ismi Yenişehir Mahallesinde bir parka verildi.

Kemal Murat Aymaz ismi parkta yaşayacak
14 Ekim 2021 - 11:52
Geçtiğimiz Ekim ayında yakalanmış olduğu Coronavirus hastalığından tedavi gördüğü hastanede vefat eden Yardım Gönüllüsü Mali Müşavir Hacı Kemal Murat Aymaz'ın ismi Yenişehir Mahallesinde bir parka verildi.

Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak başkanlığında toplanan Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda;  Hacı Kemal Murat Aymaz'ın isminin Yenişehir Mahallesi'nde bir parka verilmesi konusu görüşüldü. Toplantıda Hacı Kemal Murat Aymaz'ın isminin Yenişehir Mahallesi'nde yapımı tamamlanan bir parka verilmesine oy birliğiyle karar verildi.

Belediye Meclisinin almış olduğu örnek karar ilçede takdirle karşılandı.




Kemal Murat Aymaz kimdir?


Kemal Murat Aymaz, 17 Nisan 1972 yılında Siverek’te dünyaya geldi.

İlkokul ve Orta öğrenimini tamamladıktan sonra Siverek Ticaret Lisesi'nden mezun oldu.


Çocukluğunda ve öğrenimi boyunca babası Koçali Aymaz'ın serbest muhasebe bürosunda çalışarak muhasebe mesleğini öğrendi.

1992 yılında askere giden Aymaz, 1994 yılında askerliğini vazifesini bitirerek Siverek'e döndü. Askerlik dönüşüyle birlikte serbest muhasebe bürosunda çalışmaya başladı.

Babasının muhasebe bürosunu kendisine bırakmasının ardından bürodaki sorumluluğu aldı.

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınavı'na girerek başarı ile belgesini aldı. Bu arada Hicaz’a giderek kutsal Hac vazifesini yerine getirdi.

Hacı Kemal Murat Aymaz, Siverek Yardımlaşma Derneği'nde gerek fahri ve gerekse de yönetim kurulunda görev alarak yetim, öksüz, dul ve muhtaçlara yardım konusunda çalışmalar yürüttü.

İHH'nın yetimlerden sorumlusu olarak Siverek'te maddi ve manevi çalışmalarda bulundu.



2020 Eylül aydında Coronavirus'e yakalandı. Evdeki tedavisinin ardından Siverek Devlet Hastanesi ve durumunun ağırlaşması üzerine de Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi gördü. Aymaz, 23 Eylül 2020 tarihinde fani dünyadan ahirete irtihal etti.

Murat Aymaz, evli ve 5 çocuk babasıydı. 

www.siverekgenclik.com

Bu haber 1024 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü