Kent Konseyi Başkanı Saraç: Siverek'teki yurt sorununa Siverekliler el atmalı

Şanlıurfa Kent Konseyi Başkanı M.Adil Saraç, Siverek'teki yurt sorunun çözülmesi için Sivereklilere çağrıda bulunarak, "Bütün dinamiklerinizi harekete geçirin" ifadelerini kullandı.

Kent Konseyi Başkanı Saraç: Siverek'teki yurt sorununa Siverekliler el atmalı
01 Eylül 2023 - 17:29
Siverek'te üniversitelerin açıklamasına çok az bir zaman kala öğrencilerin barınma sorunun belirsizliğini koruyor.

Üniversite tercihlerinin sorununda Siverek Meslek Yüksek Okulu ile Siverek Uygulamalı Bilimler Fakültesini kazanan öğrenciler, kayıt için kentte geldiklerinde yurt sorunu ile karşılaştı.

Yaklaşık 850 üniversite öğrencisi barınma sorununun çözülmesi ile ilgili bir açıklama bekliyor.

Konuyla ilgili Şanlıurfa Kent Konseyi Başkanı M.Adil Saraç gazetemize açıklamada bulundu.

"Öğrenciler kalacak pansiyon ve kalacak yer bulamıyorlar"

Siverek'te öğrencilerin çürük çarık tedbirlerle eğitimini sürdürdüğünü ifade eden Saraç, "Kuruluşunda benim ve dava arkadaşlarımın da hizmet verdiği ve görev aldığı Harran Üniversitesi, 1992 yılında kuruldu. 1994 yılında Siverek'te Meslek Yüksek Okulu açıldı. Şu anda Siverek Meslek Yüksek Okulu 5 ayrı bölümle eğitim veriyor. Siverek'te 2016 yılında ise Siverek Uygulamalı Bilimler Fakültesi açıldı.



Siverek Meslek Yüksek Okulu ile Siverek Uygulamalı Bilimler Fakültesi'nin toplamda 850 öğrencisi var. Siverek'te öğrenciler çürük çarık tedbirlerle eğitimini sürdürdü. Öğrenciler geçen yıl, Milli Eğitim Müdürlüğünce tahsis edilen bir okulun pansiyonunda kaldılar. Siverek'i tercih ederek kazanan öğrenciler kayıt için geldiklerinde kalacak yer olmamasından dolayı Siverek'i terk ediyor. Öğrenciler kalacak pansiyon ve kalacak yer bulamıyorlar.

Siverek'te yaklaşık 30 yıldır Meslek Yüksek Okulu olmasına rağmen halen bir yurt yapılmamış. Öğrencilerin kalacağı özel yurtlarda yok. Depremden dolayı bazı binaların zarar görmesinden dolayı öğrenciler mağduriyet yaşıyorlar. " şeklinde konuştu.



"Rektörümüz, kendi imkânlarını araştırarak ve çeşitli dinamikleri harekete geçirerek bir tedbir almalıdır"

Siverek'teki öğrenci yurdu sorununun çözümü ile ilgili önerilerde bulunan Saraç, " Edindiğim bilgilere göre Gençlik ve Spor Bakanlığı, Siverek'te yeni bir öğrenci yurdu açacak. Yurt yapılması ihale aşamasıyla birlikte 1,5-2 sene sürer. Peki, bu iki sene boyunca öğrenciler nerede kalacak? Bu iş için görev başta Harran Üniversitesi Rektörüne düşüyor. Rektörümüz, kendi imkânlarını araştırarak ve çeşitli dinamikleri harekete geçirerek bir tedbir almalıdır. İkinci Sayın Valimiz bu işe bir el atmalı ve devletin bütün imkânlarını seferber etmelidir. Geçici de olsa acil tedbirler almalıdır. " diye konuştu.

"En önemlisi Siverekliler bu sorunu el atmalıdır"

Sorunla ilgili Sivereklilere çağrıda bulunan Saraç, "Öğrenciler Siverek'te ev bulmadığından dolayı buradan kaçıyor. Kiralar 8 bin ile 10 bin arasında değişiyor. Öğrenciler bu kadar para verecek durumu yok. Dolayısıyla sıkıntılar başlıyor. Milli Eğitim Müdürümüzün de bu işe bir el atması gerekir. Geçen sene Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yurt için tahsis edilen okul pansiyonu bu sene geri alınmıştır. Bu binanın yeniden tahsis edilmesi için uğraşılmalıdır. Belediyelerde bu işe el atmalıdır. En önemlisi Siverekliler bu sorunu el atmalıdır. Siverekli hayırseverler, işadamları ve esnaflar bu işe el atmalıdır. Bu işin bir an önce çözülmesi için bütün dinamiklerin gözden geçirilmesi ve harekete geçirilmesi lazım." dedi.

Bakanlık Siverek'te yeni yurt yapacak ama ne zaman biter belli değil?

Siverek'teki yurt sorunu ile ilgili bilgi aldığımız Şanlıurfa Gençlik ve Spor Müdürlüğü yetkilileri, Bakanlık tarafından Öğrenci yurdu için Siverek Meslek Yüksek Okulu'nda tahsis edilen bina, depremden sonra riskli hale geldi. Yakalık 30 yıllık bir bina. Bakanlık Siverek'te yurt yapımını yatırım planına aldı. Siverek'te sıfırdan bir yurt binası yapılacağı ifade edildi. Yetkililer yurdun nerede ne zaman yapılacağı ile ilgili bilgi vermedi.

Kaynak:GAPGündemi.com

Bu haber 538 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti