KESK EYLEMİNE GEZİ PARKI OLAYLARI DAMGA VURDU

KESK Siverek Bileşenleri tarafından torba yasa tasarısını protesto etmek için yapılan eyleme Gezi Parkı olayları damgasını vurdu.

KESK EYLEMİNE GEZİ PARKI OLAYLARI DAMGA VURDU
05 Haziran 2013 - 11:54

KESK Siverek Bileşenleri tarafından 657 sayılı Devlet Memurları Yasasında değişiklik öngören torba yasa tasarısını protesto etmek için yapılan eyleme Gezi Parkı eylemi ve sonrasında yaşanan olaylar damgasını vurdu. Kızılay İş Merkezi önünden Kanlıkuyu Meydanına toplu yürüyüş ile başlayan, okunan basın açıklaması ve 5 dakikalık oturma eylemi son bulan gösterilerde hükümetin Gezi Parkı Olaylarındaki tavrı eleştirildi. Protestolarda “ Taksim Direnişini Selamlıyoruz”, “ Hükümet Doğan Ellerini Çek” pankartları öne çıkarken, okunan basın açıklamasında 657 sayılı Devlet Memurları Yasasında değişiklik öngören torba yasa tasarısından daha fazla Gezi Parkı olaylarının eleştirilmesi dikkatlerden kaçmadı.

Okunan basın açıklamasında, “Eşitliğe, özgürlüğe, demokrasiye hasret bırakılan tüm kesimlerin umutları yeniden filizleniyor.Silmeye unutturmaya çalışanlara inat, topraklarımızda süren toplumsal mücadeleler tarihine yeni sayfaların eklenişine tanıklık ediyoruz. Protestoları zor kullanarak bastıracağını zanneden Ak Parti tüm dikta rejimlerin baş belası en sağlam kayaya, halka toslamıştır. Gezi parkındaki doğa katliamına karşı demokratik haklarını kullanarak tamamen barışçıl eylemler gerçekleştirenlerin canına kast eden boyutlara ulaşan devlet terörü ile karşılaşılması yıllardır haksızlık ve hukuksuzluklarla kuşatılanlar için bardağı taşıran son damla olmuştur.Baskı ve zulüm düzenine karşı ülkenin dört bir tarafında milyonların sahiplendiği, omuz verdiği "Gezi Parkı" direnişi bir halk hareketine dönüşmüştür"


Açıklamanın devamında, "Gezi parkı direnişi halkı kul olarak gören, marjinal, çapulcu olarak nitelendirecek kadar pervasızlaşanların gaz bombalarının dumanı, sisi ile perdelemeye çalıştığı, emek ve demokrasi düşmanlığını tüm çıplaklığıyla ortaya sermiştir. Sokak sokak, mahalle mahalle tüm ülkeye yayılan direniş sadece Gezi Parkı’nı değil, bütün bir ülkeyi sermayenin talanına açan, yıllardır emek ve demokrasi düşmanlığının bayraktarlığını yapanlara karşı halkın yükselen tepkisinin ifadesidir. Tüm acılara, kayıplara rağmen zulme karşı kenetlenen milyonların mücadelesini hala anlamak istemeyen AKP iktidarı ve iflah olmaz yandaşları on yılı aşkın bir süredir katmerleşerek artan yağma ve sömürü düzeninin ülkemizde yarattığı tahribatı, halkta, emekçilerde biriktirdiği öfkeyi görmezden gelmektedir."



www.siverekgenclik.com




Bu haber 2886 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti