Kısa çalışma ödeneğini alamayan binlerce hak sahibi mağdur oldu

5 Mayıs 2021 Çarşamba günü ödeneceği açıklanan Nisan ayı "İşsizlik ve Kısa Çalışma Ödeneği" binlerce hak sahibinin hesabına yatmadı.

Kısa çalışma ödeneğini alamayan binlerce hak sahibi mağdur oldu
08 Mayıs 2021 - 16:38
Türkiye’de Yeni tip Coronavirus'ün (Covid-19) ekonomik etkilerine karşı alınan önlemler kapsamında 2019 Nisan ayında hayata geçirilen kısa çalışma ödeneği (KÇÖ), Cumhurbaşkanlığı kararıyla tüm sektörler için geçerli olmak üzere nisan, mayıs, haziranı kapsayacak şekilde uzatılmıştı.

Kısa Çalışma Ödeneği'nin 3 ayda daha uzatılması ile birlikte hak sahipleri Nisan ayına ait ödemelerini almak için beklemeye başlamıştı.

Kısa çalışma ödeneği her ayın 5'inde hak sahiplerinin banka hesaplarına yatırılıyordu. IBAN bilgileri olmayan ya da hatalı olanların ise ödemeleri PTT aracılığı ile yapılıyordu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Nisan ayına ilişkin "İşsizlik ve Kısa Çalışma Ödeneği"nin 5 Mayıs tarihinde hak sahiplerinin hesabına yatırılacağını açıklamıştı.

5 Mayıs tarihinde banka hesaplarını kontrol eden vatandaşlar, kısa çalışma ödeneğinin hesaplarına yatmadığını görünce duruma tepki gösterdi.

Bayram öncesi mağdur olduklarını belirten vatandaşlar, ödemelerinin yapılmaması ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmamasına da ayrıca tepki gösterdi.

"Kısa Çalışma Ödeneği ödemeleri 10 Mayıs'a ertelendi"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bugün konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Nisan ayına ilişkin Nakdi Ücret Desteği ödemelerini 10 Mayıs’ta yapıyoruz. Ödemeler vatandaşlarımızın banka hesaplarına yatırılacak, IBAN bilgileri eksik veya hatalı olan vatandaşlarımız ise ödeneklerini PTT üzerinden alabilecekler." dedi.

www.siverekgenclik.com

 
Bu haber 847 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor