"Kudüs" konulu resim sergisine yoğun ilgi gösterildi

Siyonist işgal rejiminin Filistin'de başlattığı saldırılara dikkat çekmek ve yaşanan katliamları duyurmak amacıyla Şanlıurfa Viranşehir Kudüs Platformu tarafından “Kudüs” konulu resim sergisi düzenlendi.

26 Mayıs 2021 - 15:38
Viranşehir Kudüs Platformu tarafından ilçenin Yenişehir Mahallesi’nin tren yolu parkında düzenlenen resim sergisinin açılış programında konuşan platform sözcüsü Ahmet Bilen, Filistinlilere destek olmak amacıyla toplandıklarını söyledi.

Bilen, “Bizler Viranşehir’deki sivil toplum kuruluşları olarak israilin Aksa ve Gazze saldırılarını protesto etmek, yer yer devam eden siyonist rejimin tahrik edici tutumlarına karşı ümmetin ortak değeri Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya kendilerini siper eden Gazze halkı ile dayanışma ve yardımlaşma çerçevesinde ilçemizde bir takım faaliyetler yapmak ve Gazze halkına insani yardım için Viranşehir Kudüs Platformu adı altında bir araya geldik.” dedi.

Filistinlilerin insanlığın gözü önünde topyekûn imha edilmesine seyirci kalındığına işaret eden Bilen şöyle devam etti:

“Dünya yönetimleri adeta üç maymunu oynuyor. Halklar nezdinde insanlığın vicdanında en ağır bir şekilde lanetli bir davranış olarak görülen bu barbarlığın bir an önce sonlandırılması gerek. Kınama ve söylemin ötesine geçip daha etkili ve sonuç odaklı adımlar atılmalıdır. Saldırılarda yerle bir edilen Gazze şehrini yeniden onarmak, katkılarımızı sunmak için elimizden geleni yapmak üzerimize bir görevdir.”

Halkı etkinliklere katkı sunmaya davet eden Bilen, “İlçede faaliyet gösteren 26 sivil toplum kuruluşunun destek ve katkıları ile kurulan çadırımız cuma gününe kadar açık olacak ve her akşam farklı etkinlikler ile programlarımıza devam edeceğiz. Desteklerini esirgemeyen ilçe kaymakamlığı, milli eğitim müdürlüğü ve ilçe müftülüğüne teşekkür ediyoruz. Aynı şekilde ilçede temsilcilikleri bulunan tüm siyasi partilere de katkıları için teşekkür ediyoruz. Tüm halkımızı bu konuda duyarlı olamaya ve katkı sunmaya davet ediyoruz.” dedi.

Açılışa HÜDA PAR İlçe Başkanı Ahmet Acet, AK Parti İlçe Başkanı Ali Tekin, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Ahmet Çınar ve STK temsilcileri katıldı.(İLKHA)

 
Bu haber 546 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek